Gingrich, başkan yardımcılığı için mi ayrıldı?

Gingrich, başkan yardımcılığı için mi ayrıldı?

Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi eski başkanı ve Fox News haber kanalı yorumcularından Newt Gingrich, televizyon kanalındaki görevinden ayrıldı.

Gingrich’in Fox News’teki görevinden ayrılması, “Cumhuriyetçi Parti’nin muhtemel başkan adayı Donald Trump’ın başkan yardımcısı adayı mı oluyor” sorusunu gündeme getirdi. Gingrich’in ayrılması nedeni ile bir açıklama yapan Fox News yetkilisi Jay Wallace, ‘‘Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich ile Fox News karşılıklı olarak anlaşmalarını askıya almayı kabul ettiler. Donald Trump’ın potansiyel başkan yardımcısı adayı olarak yoğun medya spekülasyonları nedeni ile doğabilecek muhtemel çatışmaları önlemek amacıyla haber kanalımıza verdiği katkıyı durdurmanın en iyi yol olduğunu düşündük’’ dedi.

CNN haber kanalına geçen hafta konuşan Gingrich, Trump’ın başkan yardımcılığını teklif etmesi durumunda kabul edip etmeyeceği sorusuna net yanıt vermişti. Gingrich, ‘‘Eğer Trump bu konuda teklif getirir ve bunda da ciddi olursa, eşimle bunu müzakere ederiz. Sonuçta ülkemize hizmet etme görevimiz olduğu kararına vardık’’ demişti.

Gingrich dışında Trump’ın muhtemel başkan yardımcılığı adaylığı için New Jersey Valisi Chris Christie’nin de adı geçiyor. Gingrich 2008’de, Christie ise bu yılki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olarak yarışa girmiş ancak beklendikleri desteği seçmen tabanından alamamışlardı.

ABD başkanlık seçimleri 8 Kasım’da yapılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.