Demokratlar içindeki en büyük çevreci grup Clinton’a destek açıkladı

Demokratlar içindeki en büyük çevreci grup Clinton’a destek açıkladı

‘‘Seçmenleri Koruma Derneği” (League of Conservation Voters-LCV) 2016 başkanlık seçimleri yarışında Demokrat Partinin güçlü başkan aday adayı Hillary Clinton’ı desteklediğini açıkladı.

Clinton’a destek gerekçesi olarak LCV, iklim değişimi ve kürsel ısınmaya karşı ortaya koymuş olduğu politikaları neden gösterdi. LCV Başkanı Gene Karpinski yaptığı açıklamada, Clinton’ın liderliğini kanıtlamış, temiz enerji ve geleceğin inşaası için ortaya koyduğu politikalarla en etkili lider olarak gördüklerini söyledi. Karpinski, ‘‘Şüphesiz Hillary Clinton en etkileyici lider. Çevreyi kirletenlere karşı direnebilecek güçlü ve agresiv birisi’’ dedi.

Demokrat Parti içindeki en büyük çevreci grup olan LCV, bugüne kadar hiçbir başkanlık önseçimlerimlerinde bir aday adayına bu kadar erken destek açıklaması yapmamıştı.

Clinton, parti içindeki yarışta rakibi olan Senatör Bernie Sanders’a oranla daha az çevreci. Kongre kayıtlarında çevre ile ilgili çalışmalara Sanders’ın Clinton’dan daha fazla imza attığını yazan Washington Post, buna gerekçe olarak da Clinton’ın 2008 yılında başkanlık seçimleri için saha da olmasını gösterdi.

Clinton, Başkan Barack Obama’nın geçen hafta iptal ettiği ‘‘Keystone XL’’ enerji boru hattına geçen Eylül ayında karşı olduğunu açıklamış, çevreci gruplar tarafından bu memnuniyetle karşılanmıştı.

LCV, 2014 ara seçimlerinde Demokrat adaylar için 30 milyon dolar harcamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.