Clinton ile Trump, 8 Kasım öncesi 3 defa tartışacak

Clinton ile Trump, 8 Kasım öncesi 3 defa tartışacak

ABD 8 Kasım başkanlık seçimleri öncesi Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti başkan adaylarının televizyon ekranlarında yapacakları canlı tartışma programı netleşti.

Sandık sonuçlarına en fazla etki yaptığı savunulan başkanlık tartışmalarının ilki 26 Eylül’de New York’ta yapılacak. New York hem Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’ın hem de rakibi Cumhuriyetçi Donald Trump’ın memleketi olması bakımından önem arz ediyor.

New York’un Long Island ilçesine bağlı Hempstead yerleşkesinde düzenlenecek olan 2016 başkanlık seçimleri ilk tartışma programını NBC televizyonu yayınlayacak ve moderatörlüğünü bu kanalın akşam ana haber sunucusu Lester Holt yapacak.

İkinci başkanlık tartışma programı 9 Ekim’de yapılacak ve ABC televizyonu tarafından yayınlanacak. Clinton ile Trump’ın ikinci düellosu Missouri eyaletinin St. Louis şehrinde yapılacak. Bu programın moderatörlüğünü ise ABC’den Martha Raddatz ile CNN’den Anderson Cooper üstlenecek.

Tartışma programının sonuncusu ise Las Vegas’da yapılacak. 19 Ekim’de yapılacak olan tartışma programının moderatörlüğünü Fox News’den Chris Wallace yapacak ve bu televizyon kanalından yayınlanacak.

BAŞKAN YARDIMCILARI DA TARTIŞACAK

Clinton ile Trump gibi her iki başkan adayının başkan yardımcıları da kozlarını canlı yayında paylaşacak. Başkan yardımcılarının ilk tartışması 4 Ekim’de Virginia eyaletinin Farmville yerleşkesinde düzenlenecek. CBS televizyonu tarafından yayınlanacak olan bu tartışma programının moderatörlüğünü de gazeteci Elaine Quijano yapacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.