Hillary Clinton Kongre’de Binganzi için ifade verecek

Hillary Clinton Kongre’de Binganzi için ifade verecek

Demokrat Partinin 2016 başkanlık seçimlerinde güçlü aday adayı olan Hillary Clinton, Kongre’de bugün Bingazi saldırısı için ifade verecek.

Senato tarafından Bingazi’deki terör saldırısını araştırmak amacıyla kurulan ve Demokrat Partililer tarafından ‘‘partizan’’ diye eleştirilen özel komitenin önünde ifade verecek olan Clinton, kendisinin Dışişleri Bakanı olduğu dönemde yaşanan bu olay hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Cumhuriyetçi Partililerin, önümüzdeki başkanlık seçimlerin güçlü başkan aday adayının seçilme şansını riske edebilmek için Bingazi komitesi kurduğu eleştirileri de basında sık sık dile getirilen eleştiriler arasında. 11 Eylül 2012 yılında başkanlık seçimlerinden yalnızca iki ay önce yaşanan Bingazi saldırısında ABD’nin Libya Büyükelçisi ile dört elçilik çalışanı hayatını kaybetmişti. El-Kaide terör örgütünün üstlendiği saldırı uzun süre terör saldırısı olduğu kamuoyundan gizlenmişti. Obama hükümeti saldırının o gün youtube üzerinden yayınlanan ve İslam dinine hakaret içeren filme karşı yapıldığını ileri sürmüştü. Ancak daha sonra Beyaz Saray saldırının terör saldırısı olduğunu duyurmuştu.  

Clinton’a Bingazi saldırısı nedeni ile yapılan en büyük eleştirilerden birisi bunun terör eylemi olduğunu kamuoyundan gizlemesi ile ABD’nin Libya’daki Büyükelçiliği’nin ek güvenlik talebine karşı olumsuz cevap vermesi nedeni ile eleştiriliyor. Clinton’a Komite tarafından sorulacak başlıca soruların başında;  şiddettin Libya’da arttığına dair istihbarat raporlarına rağmen Bingazi’deki ABD Büyükelçiliğinin kapatılmadığı?

Bir diğer soru da; Büyükelçiliğin ek güvenlik tedbirine Clinton’ın olumsuz cevap verdiği yönünde olması bekleniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.