Cumhuriyetçiler, Sağlık Reformu’nun yürürlükten kalkması için 33. defa oylamaya gitti

Cumhuriyetçiler, Sağlık Reformu’nun yürürlükten kalkması için 33. defa oylamaya gitti

Cumhuriyetçi Parti’nin Sağlık Reformu karşıtlığı sınır tanımıyor. Cumhuriyetçiler daha önce de Temsilciler Meclisi’nde 32 defa Sağlık Reformu’nun kalkması için tasarı sunmuştu. Son olarak Cumhuriyetçiler dün Temsilciler Meclisi’ne sundukları tasarı ile Obamacere olarak adlandırdıkları Sağlık Reformu’nun kalkması için oylamaya gitti. Çarçamba günü yapılan Kongre’nin alt kanadındaki oylamada Meclis, 185’e karşı 244 oy ile kabul etti. Tasarı Kongre’nin üst kanadı olan Senato’dan geri dönmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Temsilciler Meclisi’nda yapılan oylamada 5 Demokrat vekilde reform paketinin kalkması yönünde oy kullandı. Cumhuriyetçiler, çoğunlukta oldukları Temsilciler Meclisi’nden Sağlık Reformu’nu yürürlükten kaldıracak olan tasarıyı geçirmeyi bildi ancak bunun teklifin Kongre’nin üst kanadı olan Senato’dan geçmesi mümkün görünmüyor. Senato’da Demokrat Parti’nin üstünlüğü sözkonusu.

Cumhuriyetçiler, Yüksek Mahkeme’nin Sağlık Reformu’nu anayasaya aykırı bulmadığı yönünde verdiği karardan henüz iki hafta geçmeden böyle bir tasarıyı Meclis’e getirmeleri dikkat çekti.  Cumhuriyetçiler’in Sağlık Reformu’nu yürürlükten kaldırmaya çalışmaları yaklaşan başkanlık ve Kongre seçimleri öncesi bir siyasi yatırım olarak  değerlendiriliyor.

Daha önce de Cumhuriyetçiler Sağlık Reformu’nun Meclis’e getirmiş ve geçirmeyi başarmışken tasarı Senato’dan geri dönmüştü. Demokratlar, Cumhuriyetçiler’in Sağlık Reform’unda bile bile yürürlükten kalmayacağını bildiği halde Meclis’e getirmelerini zaman kaybı olarak değerlendiriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.