Süper Salı’nın galibi Trump

Süper Salı’nın galibi Trump

ABD siyasetinde kritik öneme sahip olan “Süper Salı”, Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde kimlerin yarışacağını kesin olmasa da önemli ölçüde beliryecek bir gün.

Bugün ‘Süper Salı’ ve ABD genelinde Cumhuriyetçi Parti 14 eyalette birden önseçime gidiyor. ABD’nin olduğu gibi dünya kamuoyunun da yakından takip ettiği Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan adaylığı yarışında kimin kazanacağı merak konusu. Yapılan son kamuoyu yoklaması Süper Salı’dan muhafazakar partinin başkan aday adaylarından ünlü iş adamı Donald Trump’ın açık ara kazanacağını gösteriyor.

NBC News ile Survey Monkey’in ortaklaşa düzenlediği ankete göre bugün sandığa giden eyaletlerde Trump kesin favori. Kamuoyu yoklaması, Cumhuriyetçi Partililerin oy kullanacağı eyaletlerde  Trump’a destek oranını yüzde 40 olarak belirledi. Anket, Trump’ın en yakın rakipleri olan Florida Senatörü Marco Rubio için desteğin yüzde 21, Texas Senatörü Ted Cruz için ise yüzde 18 oranında oy alacağını öngörüyor. Anket, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından olan ve iddiasız görünen Ohio Valisi John Kasich ile emekli doktor Ben Carson’un yüzde 8-7 oranında oy almasının beklendiğini gösterdi.  

NBC News ile Survey Monkey anketi 30 bin 294 denek ile telefonla 22-28 Şubat tarihleri arasında telefonla görüşülerek yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.