“Pennsylvania’da adil oy kullanımında önemli bir başarı”

“Pennsylvania’da adil oy kullanımında önemli bir başarı”

Sivil toplum örgütlerinden Pennsylvania Voice İcra Direktörü Salewa Ogunmefun, Pennsylvania’da adil oy kullanımı ile ilgili önemli attıklarını söyledi. 

Ethnic Media Services tarafından düzenlenen medya bilgilendirme toplantısında konuşan Ogunmefun Pennsylvania’nın etnik toplulukları için daha adil oy temsilini sağlamada kayda değer bir başarı elde ettiklerini belirtti. 

Ogunmefun, kuruluşunun çabalarının büyük ölçüde Philadelphia, Delaware, Montgomery ve Alleghany gibi en büyükleri de dahil olmak üzere eyaletin 67 ilçesinden yedisinde yoğunlaştığını söyledi.

Bu yedi ilçe ve Pensilvanya, ABD’nin büyüyen etnik ve dilsel çeşitliliğine hitap ettiğini kaydeden Ogunmefun, “Devletin yüzde 23,5’i renkli insanlardı – Latinler, Siyahi ve Asyalı Amerikalılar. Ancak eyalet yasama organına baktığımızda, o eyalet yasama organının yüzde 90’ı Beyaz’dı; Yüzde 75’i erkekti.”şeklinde konuştu. 

Zengin topluluklar ve daha yoksul topluluklar arasındaki eşitsizliklerin keskinliğini, ekmek ve tereyağı sorunlarını çözmede başarısız olan geçmiş politika ve uygulamalara bağlayan Ogunmefun, örneğin, devletin saat başına 7,25 dolarlık asgari ücreti veya daha yoksul topluluklardaki okullar için yeterli fon eksikliği.

Sivil toplum savunucusu, topluluğun kendi kaderini tayin hakkının, seçmenlerin kendi seçtikleri adayları seçebilmeleri aracılığıyla ifade edildiğini savunarak, “devlet meclisine koalisyon bölgesi tanımı gereği renkli insanlara izin veren altı bölge daha ekleyebildik, aslında kendi topluluklarına karşı daha sorumlu olacak insanları seçmek.” Şeklinde konuştu. 

Pennsylvania Voice’un yeni haritalar ve daha adil seçim temsili sağlamadaki başarısı, büyük ölçüde koalisyon ortaklarının yorulmak bilmeyen toplum eğitimi zemini nedeniyle de doğrudan eyaletin Yasama Yeniden Paylaşım Komitesi’ne (LRC) atfedilebilir.

LRC, iki Cumhuriyetçi ve iki Demokrat yasa koyucudan oluşuyor, ancak başkanı, çok saygın ve uzun süredir hizmet veren bir eğitimci olan Mark Nordenberg, LRC üyelerinin talebi üzerine eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından adalet için çaba gösterme yetkisiyle atandı. komitenin müzakerelerinde.

Ogunmefun, “İlk birkaç oturumda, uzmanların hepsi Beyaz’dı, kırsal topluluklar gibi önemli şeylere odaklandılar, ancak BIPOC topluluklarının ihtiyaçlarını ele alan uzmanlar yoktu” dedi.

LRC’nin, BIPOC topluluklarının çıkarlarını temsil eden diğer uzmanları ifade sunmaya davet etmeyi kabul etmesi, daha fazla topluluk sakininin tanıklık yapabilmesi için duruşmaların düzenlendiği saatleri genişletmesi, ilk taslak haritalar hakkında geri bildirim talep etmesi ve kabul edilmesinin dikkate değer olduğunu açıkladı. son sürümde bu önerilerden bazıları.

Bir diğer konuşmacı LatinX topluluklarının güçlendirilmesine odaklanan CASA Kıdemli Direktörü Maria del Carmen Gutierrez, kuruluşunun, adil seçim ve topluluk temsilini güvence altına almak için uzun vadeli taahhütte bulunduğunu söyledi.

Gutierrez “Renkleri ne olursa olsun ve hangi dili konuşurlarsa konuşsunlar topluluğumuzun hiçbir üyesini geride bırakmıyoruz. Bu birlik haritalarını bizzat LRC’ye teslim ettik.”

Gutierrez, siyasi sürecin seçim bileşenine yalnızca oy vermeye odaklandığı bir zaman olduğunu kabul etti. “Çok dürüst olmalıyım; Yeniden dağıtmanın ne olduğunu bilmiyordum.”

Yalnızca İspanyolca konuşanlar veya bu konuda, herhangi bir yabancı dil konuşanlar – özellikle göçmenler – tipik olarak yeniden paylaştırma ve yeniden bölgelendirme kavramlarına aşina değildir. Bununla birlikte, Trump yönetiminin 2020 nüfus sayımı formuna bir vatandaşlık sorusu ekleme çabaları, muhtemelen ölçülemez olsa da, yeniden bölgelendirmeye olan kamu ilgisini artıran kritik bir muhalefet kitlesine yol açtı.

“CASA, Yüksek Mahkeme’de nüfus sayımının gerçekliğini savunan müttefiklerin bir parçasıydı. 2020’den önce konuşuyorum,” dedi Gutierrez, “demokrasinin bu kritik aracını kamu ve özel çıkar için kullanma arzusunu durdurmak.”

Anayasa, Amerika Birleşik Devletleri’nin tüm sakinlerinin her 10 yılda bir sayılmasını zorunlu kılıyor. Yalnızca vatandaşları sayma girişimi başarılı olsaydı, her nüfus sayımından sonra her eyalete atanan kongre koltuklarının yeniden paylaştırılmasını etkilerdi. Ayrıca federal formülleri çarpıtacak ve etkilenen eyaletlere, ilçelere ve şehirlere tahsis edilen gelir miktarını azaltacaktı.

Gutierrez, CASA ve önerilen değişikliğe karşı çıkan koalisyonların “nüfus sayımının vatandaş olmayanlardan vatandaşları belirlemek için kullanılmayacağını netleştirmek” istediğini söyledi.

Önerilen sorunun eklenmesi nihayetinde Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmiş olsa da, vatandaşlık sorunu ve nüfus sayımı üzerindeki mücadele, oy verme ve nihayetinde yeniden bölgelendirme konusunda toplum eğitimini artırmanın bir yoluydu. Nüfus sayımı çalışması, topluluk üyelerine nasıl yapılacağını öğretmek için bir sıçrama tahtası oldu.