ABD’deki silahlı saldırı için Obama: Dünyada bizdekinin benzeri yok

ABD’deki silahlı saldırı için Obama: Dünyada bizdekinin benzeri yok

California eyaletinde yaşanan son silahlı saldırıya tepki gösteren Başkan Barack Obama, dünyada ABD’de olduğu kadar silahlı şiddetin başka ülkelerde yaşanmadığını dile getirdi.

Obama, San Bernardino yerleşkesinde 14 kişinin öldüğü, 17 insanın yaralanması ve saldırganlardan ikisinin ölü ele geçirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, ülkesinde yaşanan silahlı şiddete tepki gösterdi. Obama, ‘‘Dünyanın hiçbir yerinde bizdekine benzer kitlesel silahlı saldırının bir örneği yok’’ diye tepki gösterdi.  

CBS News’e konuşan Obama, silahlı saldırıların önlenebilmesi için bazı adımların atılması gerektiğini belirterek, ‘‘Alınacak önlemlerin bu tür olayların tekrar yaşanmasını önleyecek şekilde olmalı’’ dedi.

Başkan Obama bireysel silah edinmenin kısıtlanmasını arzuluyor ve Kongre’ye bu konuda yeni kanuni düzenleme yapması için çağrıda bulunuyor. Ancak Kongre’deki Cumhuriyetçi Partilileri ile az sayıda bazı Demokrat seçilmişler Obama’nın çağrısına karşın bireylerin silah edinmesinin Anayasal hak olması gerekçesi ile karşı çıkıyor.

Obama, bireylerin silah edinmesi kanununda yeni bir yasal düzenleme yapılmaması durumunda silahlı saldırıların önüne geçilemeyeceğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.