Zimmerman kararını protesto eden göstericiler, Los Angeles’ta otoban kapattı

Zimmerman kararını protesto eden göstericiler, Los Angeles’ta otoban kapattı

Trayvon Martin davasında jürinin zanlı George Zimmerman’ı suçsuz bulması tepkilere neden oldu. Amerika Birleşik Devleri’nin pek çok şehrinde kararı protesto eden göstericiler sokağa döküldü.

Gösterilerin en ilginci California’da yaşandı. Eylemciler eyaletin en işlek otoyolu olan I-10 karayolunu araç trafiğine kapattı. Otoyol üzerinde yürüyüş yapan 300’den fazla eylemci 24 dakika boyunca araç geçişine izin vermedi. Grup, yaklaşık 1 kilometre kadar yürüdükten sonra karayolunu terketti. Yetkililer gösteride yaralanan ya da tutuklanan olmadığını açıklarken bazı göstericiler polisin plastik mermi kullandığını ileri sürdü.

trayvon martin nyNew York’ta ise Union Meydanı’nda toplanan binlerce kişilik gösterici grubu sloganlar eşliğinde Times Meydanı’na yürüdü. Burada çok sayıda polis gözetiminde eyleme devam eden protestocular daha sonra olaysız bir şekilde meydandan ayrılarak Harlem’e doğru hareket etti.

En şiddetli gösteriler ise California eyaletinin Oakland şehrinde yaşandı. Cumartesi gecesi başlayan eylemlerde bazı araç ve işyerleri zarar gördü. Göstericiler eylemde bir de Amerika bayrağı yaktı. 

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.