Zimmerman 150 bin dolar kefalet ile serbest bırakıldı

Zimmerman 150 bin dolar kefalet ile serbest bırakıldı

Bugün hakim karşısına çıkan George Zimmerman 150 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı.

17 yaşındaki Trayvon Martin’i kendini savunmak amacıyla öldürmek zorunda kaldığını ileri süren Zimmerman’ın Florida eyalet yasalarında yer alan ‘yerinde dur’ kanunu gereği karakoldaki ilk ifadesinden sonra serbest bırakılmıştı. Ancak ülke genelinde artan tepkiler ve Siyahlara karşı önyargının olduğu iddiasıyla yapılan protestolar sonunda federal hükümet devreye girmiş ve olayı araştırması için savcı atamıştı. Trayvon Martin olayı ile ilgili olarak da Başkan Barack Obama’da ‘‘Oğlum olsa Trayvon’a benzerdi’’ diye açıklama yapması üzerine Zimmerman hakkında yürütülen soruşturma hızlandırılarak  11 Nisan’da  ikinici derece cinayet suçu ile hapse atılmıştı.

Bugün hakim karşısına çıkan Zimmerman, Trayvon Martin’in ailesinden özür diledi ve yine kendini savunmak için silahını kullanmak zorunda kaldığını ileri sürdü. Trayvon Martin’in saldonda bulunan ebeyevnlerine ‘‘Oğlunuzu kaybettiğiniz için üzgünüm’’ Zimmerman, “Kaç yaşında olduğunu bilimiyordum. (Trayvon’u kast ediyor) Benim yaşlarda olduğunu sanıyordum ve silahsız olup olmadığını da bilemiyordum” dedi.
Florida’nın Sanford şehrinde mahkemeye çıkan Zimmerman’ın önce ailesi telefon ile hakime ifade verdi. Daha önce de iki defa tutuklanan Zimmerman, bundan önceki suçlarından birisi esrar kullanmak diğer ise kız arkadaşına karşı kaba güç kullanmak gerekçesiyle.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.