Zanlı sabah dayısını arayıp, ‘Bir daha görüşemeyeceğiz’ demiş

Zanlı sabah dayısını arayıp, ‘Bir daha görüşemeyeceğiz’ demiş

Boston Maratonu’nda yaşanan bombalama eylemi zanlılarının bazı akrabalarının Maryland’a bağlı Montgomery yerleşkesinde yaşadığı öğrenildi. Polis ile girdiği çatışmada öldürülen kardeşlerden büyüğü olan Tamerlan’ın başarılı bir boksör olduğu kaydedildi. Tamerlan’ın 2009 yılında iki defa ‘Altın Eldiven’ ödülünü aldığı belirtilirken küçük kardeş Djohar’ın okul arkadaşları, okul güreş takımında olan zanlıyı ‘yürüyen melek’ diye tarif etti.

  

Boston Maratonu’nu kana buladığına inanılan Çeçenistan kökenli iki kardeş Tamerlan Tsarnaev ile Djohar Tsarnaev’in dayısı Ruslan Trsani ise, “Bu deliliği nasıl yapmış olabileceklerine inanamıyorum” diye konuştu. 

Yeğenlerinin kendisinden iki yıl sonra Amerika’ya geldiklerini kaydeden dayı Trsani, “Ben yaklaşık 10 yıl önce gelmiştim ve onlardan benden 2 yıl sonra geldiler. Aile meseleleri nedeniyle son iki yıldır görüşmüyorduk” diye konuştu. 

Yeğenlerini ‘iyi çocuklardı’ diye tarif eden Trsani, “Olanlardan dolayı üzgünüm. Djohar, beni son olarak bir saat kadar önce aradı (sabah yerel saat ile 08:00) ve ‘bir daha görüşemeyeceğiz’ dedi” şeklinde konuştu.

 

Haber kanallarına konuşan Tsarnaev kardeşlerin komşuları iki kardeşi de ‘çok iyi çocuklardı’ diye tarif etti. Her ikisinin de kimseye zarar verecek biri olmadığını söyleyen komşuları özellikle Djohar’ın son derece sevimli bir genç olduğunu kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.