Yurtdışı seçmenler dikkat! Randevu işlemleri bugün başladı

Yurtdışı seçmenler dikkat! Randevu işlemleri bugün başladı

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları bu yıl ilk kez seçimlerde oy kullanabilecek. Cumhurbaşkanı seçimi için ABD’de sandıklar 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak. Ancak oy kullanacak vatandaşların 21-25 Temmuz tarihleri arasında mutlaka Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sayfasından (www.ysk.gov.tr) ‘SEÇSİS oy verme günü belirleme sistemine’ girerek oy verecekleri günü ve saati belirlemesi gerekiyor.

Oy verme randevu sistemi 21-25 Temmuz günleri arasında açık olacak. Bugün Türkiye satiyle 08.00’de açılan olan sistem, 25 Temmuz günü yine Türkiye saatiyle 17.00’de kapanacak. Seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların bu tarihlerde sisteme girerek randevu almaması durumunda ise sistem bu kişiler için otomatik olarak bir tarih belirleyecek.

Bu çerçevede sistem üzerinden randevu almayan vatandaşların YSK’nın internet sayfasına girerek sistemin kendileri için belirlediği randevu tarihi, saat ve sandık numarasını öğrenmesi gerekiyor. Randevu tarihinde sandığa gitmeyen vatandaşların başka bir tarihte oy kullanması mümkün olmayacak. Bu kişiler sadece Türkiye’ye girişlerde gümrük kapılarına kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.

Randevu sistemine https://randevu.ysk.gov.tr/YSKYrtsdRandevuWeb/index.html linkinden direk olarak ulaşabilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.