Yükselen ‘nefret ve bölünmeye karşı’ ırklararası evlilikte artış

Yükselen ‘nefret ve bölünmeye karşı’ ırklararası evlilikte artış

2020 nüfus sayımından elde edilen veriler, evli çiftler arasında ”karma ırk”ın ırk kimliği altında en hızlı büyüyen kategori olduğu ortaya çıktı. Pew Araştırma Merkezi’ne göre yeni evliliklerin yaklaşık yüzde 17’sinin ‘ırklararası’ çiftler olduğunu gösteriyor.

George Mason Üniversitesi’nin Schar Politika ve Hükümet Okulu’nda doçent olan Justin Gest’e göre, ırklararası evliliklerdeki artış, Kovid salgını ile birlikte artan “ayrılık, kutuplaşma ve ülkemizde gördüğümüz bazı şiddet olaylarına” karşı bir veri olduğunu söyledi. 

Baskın dini veya ırksal grupların sayısal avantajlarını yitirdiği toplumlara bakan 2022 tarihli “Çoğunluk Azınlığı” kitabının yazarı Gest, Kanglar gibi ailelerin “insanların toplumlarda meydana gelen bölücü siyaseti aşmak için güçlü bir yol olduğunu söylüyor. çok fazla demografik değişim.”

‘2045’ten SONRA BEYAZ AMERİKALILAR ÇOĞUNLUKTA OLMAYACAK’

Buna, demografların 2045 yılına kadar Hispanik olmayan beyazların artık çoğunluk olmayacağını tahmin ettiği ABD de dahildir.

Gest, “İnsanlar kendi aralarında evlendiklerinde, temelde kutuplaşma ve bölünme siyasetini silahsızlandırıyor” diyor. “Bu ilişkiler bu sınırları bulanıklaştırıyor. Politikacıların ve diğerlerinin bizi bölmek için korku tellallığı yapmasına izin vermiyorlar.”

ABD’de ırklar arası evlilikler 1967 Yüksek Mahkemesi’nin Loving vs. Virginia kararına kadar yasaktı. Nüfus sayımı verilerine göre, 2010 ve 2020 yılları arasında ırklar arası sendikaların sayısı üç kat arttı.

En yaygın birliktelikler beyaz ve Asyalı, beyaz ve Latin kökenlidir. Tüm ırklararası çiftlerin yalnızca yüzde 20’si beyaz olmayan iki ortak arasındadır. Kaliforniya, ırklar arası evliliklerin sayısı söz konusu olduğunda liderdir ve Hawaii’ye yakın bir oranına sahib.

Georgia Üniversitesi’nde Davranış ve Beyin Bilimleri ve Sosyal Psikoloji bölümünde yardımcı doçent olan Allison Skinner-Dorkenoo’ya göre, ırklararası çiftlerin medyada temsil edilmesinde “büyük bir artış” oldu, bu da Amerikalıların yüzde 94’ünün onayladığını gösteren verilerle bağıntılı.

Ancak Skinner-Dorkenoo, Richard’ınki de dahil olmak üzere birçok ailede aynı ırk evliliklerine karşı hala kalıcı bir önyargı olduğunu ekliyor.

“Ne olursa olsun Sonia ile evlenecektim” diyor ve ailesinin müstakbel eşini ilk başta reddetmesini anlatıyor. Ancak babası hastalandıktan ve anne ve babası torunlarıyla tanıştıktan sonra “kalplerini bize gerçekten açtılar”.

Çift, çocuklarını çok dilli bir evde büyütmeye erken karar verdi. Sonia, “Kimliklerini korumak için buna ‘evimizi koruyan kültür’ adını verdik” dedi. “Ailemize benzeyen ürünleri, kitapları ve filmleri özgün bir şekilde getirdiğimizden emin olduk.”

Güney Kaliforniya’daki kar amacı gütmeyen Çok Kültürlü Ailelerin Başkanı Sonia, modayı kültür, çeşitlilik ve kapsayıcılık meseleleri hakkında konuşmak için bir araç olarak kullanmak amacıyla Mixed-Up Clothing adlı bir çocuk giyim işletmesi kurdu.

“Giyimde bu benlik duygusunu getiren bir şey olduğunu biliyordum ve bu duyguyu çoğaltmak istedim” dedi. “İnsanların bunu anlaması ve çeşitlilikte güzellik olduğunu görmek için zaman ayırması, sohbeti yönlendirmeye gerçekten yardımcı oldu.”

Koreli Amerikalı ama okul çağına kadar İngilizce konuşmadı. Los Angeles’ta tanışıp evlendiler ve çok kültürlü, çok ırklı ve çok dilli bir evde “bilerek büyüttükleri” dört çocukları oldu.

Artan siyasi kutuplaşma ve ırksal gerilim döneminde, Sonia ve Richard Kang’ın hikayesi, Amerika Birleşik Devletleri’nde giderek norm haline gelen alternatif bir anlatı sunuyor.

Babası Afrika kökenli Amerikalı ve annesi Meksikalı olan Sonia, “Richard ile tanıştım ve çok ırklı çocuklarımız var ve şunu düşünüyorum: Bunu onlar için nasıl daha iyi hale getireceğiz” dedi.

“Büyürken, her zaman çok iyi uymadığımı biliyordum” diye, 80’lerde Hawaii ve LA’da, sarı saçların, mavi gözlerin ve büyük dalgaların standart olduğu bir zamanda yetiştirildiğini hatırladı. “Daha koyu tenliydim ve sıkı kıvırcık saçlarım vardı. Okulda ağırlıklı olarak Latin kökenli bir bölgede Smith soyadım vardı ama İspanyolca konuşuyordum. Bu yüzden hep dışarıda kaldım.”

Sonia’nın kocası Richard için de durum aynıydı. Beyazların çoğunlukta olduğu bir mahallede Korece konuşan biri olarak büyüyen çocukluğu hakkında “Ailemizde farklı bir şeyler olduğunu söyleyebilirim” diyor.

Çift, artan nefret suçları ve derinleşen siyasi kutuplaşma zemininde ırklar arası evliliklerdeki artışı inceleyen 5 Ağustos’ta Ethnic Media Services tarafından düzenlenen bir medya brifingi sırasında deneyimlerini paylaştı.