Yoko Ono, silahlı saldırı karşıtı mesajını Twitter’da paylaştı

Yoko Ono, silahlı saldırı karşıtı mesajını Twitter’da paylaştı

33 yıl önce öldürülen John Lennon’ın eşi Yoko Ono, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da eşinin kanlı gözlük fotoğrafını paylaştı. Yoko Ono, Lennon’dan sonra Amerika’da 1 milyondan fazla kişinin silahlı saldırıya kurban gittiğine dikkat çekti.

 

Yoko Ono, 44’üncü evlilik yıl dönümlerinde, ”Sevdiğiniz birini kaybetmek gerçekten korkunç birşey. 33 yıl geçmesine rağmen oğlumuz Sean ile beraber seni hala özlüyoruz” yazan tweetine, Lennon öldürüldüğü esnada taktığı gözlüğün kanlı fotoğrafını da ekledi.

 

Hemen üstünde ”John Lennon’ın 8 Aralık 1980’de öldürülmesinden bu yana ABD’de 1 milyon 57 kişi daha silahlı saldırıya kurban gitti” yazan fotoğrafın eklendiği tweet, 13 bin kezden fazla paylaşıldı.

 

Aynı zamanda ABD Başkanı Barack Obama tarafından da retweet edilen fotoğraf, Yoko Ono’nun Lennon öldükten sonra 1981’de piyasaya çıkardığı ”Season Of Glass” albümünün kapağında da kullanılmıştı.

 

Fotoğrafı birkaç iletide de kullanan Ono, başka bir tweetinde ”bu güzel ülkeyi savaş alanına çeviriyoruz” ifadesine yer verdi.

 

Efsane müzik grubu The Beatles’ın üyelerinden John Lennon, 8 Aralık’ta, akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Mark David Chapman tarafından, New York’ta kaldığı otelin önünde vurulmuştu.

 

Müzik hayatının yanı sıra sivil toplum aktivisti kimliğiyle de bilinen Lennon, Yoko Ono ile 1969’da evlenmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.