Yine Havuz Medyası yine çarpıtma!

Yine Havuz Medyası yine çarpıtma!

Son günlerde tekzip rekoru kıran Havuz Medyası’nın bir haberi daha çarpıtma çıktı. Mescid-i Aksa’da çektirdiği bir fotoğraftan dolayı Takvim Gazetesi tarafından İsrail hayranı ilan edilen Yasemin Aksoy bir açıklama yaparak gazeteyi yalanladı.

“Aleyhimde yapılan haberde kullanılan fotoğraf, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya arkadaşlarımla birlikte yaptığım turistik bir gezi esnasında çekilmiştir” diyen Aksoy, gezi esnasında çektirdiği binlerce fotoğraftan birini seçerek haberleştirmenin art niyetli bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir kaç arkadaşıyla birlikte önce Kudüs’ü, sonra İstanbul’u ziyaret ettiklerini söyleyen Aksoy, “Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek ve orada bir vakit namaz kılmak her Müslüman gibi benim de hayalimdi. Arkadaşlarımla birlikte bunu gerçekleştirdik”  diye konuştu.

“Kudüs’te Mescid-i Aksa’yı ziyaret etme, Efendimiz’in (SAV) Mirac’a yükseldiği mescitte namaz kılma şerefine eriştim.” diyen Aksoy, daha sonra şehri gezerken Kudüs’ün Müslüman bölgesinde akşam namazını kıldıkları başka bir caminin çıkışında orada bulunan görevli polislerle bir fotoğraf çektirdiğini açıkladı. “Üzerine bütün fırtınanın koparıldığı fotoğrafın hikayesi bu.” diyen Aksoy, fotoğraftaki kişilerin Havuz Medyası’nda iddia edildiği gibi İsrail askeri değil, Müslüman çarşısında görevli polisler olduğunu söyledi. Aksoy, “Aynı gezide arkadaşlarımla birlikte yüzlerce fotoğraf çektirdik. Çarşıda, pazarda, namaz kıldığımız camilerde, Mescid-i Aksa’da… Bunların arasından sadece birini seçip üzerine haber yapmak gazetecilik değil.” diye konuştu.

Gezinin ikinci ayağında da İstanbul, İzmir, Kayseri gibi bir çok şehri gezdiklerini ifade eden Aksoy, Topkapı Sarayı, Ayasofya gibi pek çok mekan da da fotoğraf çektirdiklerini söyledi. Turistlerin herhangi bir şehirde polislerle fotoğraf çektirmesinin ilk kez rastlanan bir durum olmadığını söyleyen Aksoy, “Dolmabahçe Sarayı’nın önündeki askerlerle fotoğraf çektiren turistler nasıl Türk ajanı olmuyorsa, Trafalgar Meydanı’ndaki polislerle fotoğraf çektiren Türkler nasıl İngiliz ajanı olmuyorsa, benim çektirdiğim fotoğraf da bu şekilde turistik amaçlı, basit bir fotoğraftır. Ötesi, havuz medyasının hayal gücü.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.