Yargıç Berman, Zarrab’ın pasaportlarını istedi

Yargıç Berman, Zarrab’ın pasaportlarını istedi

New York’ta tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın kefalet talebini hala karara bağlamayan New York Güney Bölge Mahkemesi Hakimi  Richard Berman, bugün bir açıklamada bulundu.

Yargıç Berman, mahkemenin Zarrab’a ait olan 3 pasaportu incelemek istediğini söyledi. Açıklamada, avukat ve başsavcılığın ellerinde bulunan pasaportları 13 Haziran günü yerel saatle 12.00’a kadar mahkemeye sunmaları istendi.

Pasaportların mahkeme tarafından incelendikten sonra ‘ön duruşma servisine’ geri verileceği kaydedildi.

Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, müvekkilinin Türkiye’nin yanı sıra İran ve Makedonya pasaportlarına sahip olduğunu açıklamıştı. Avukat, Zarrab’ın İran ve Makedonya pasaportlarını savcılığa gönüllü olarak teslim edebileceğini belirtmişti.

New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ofisi ise, Zarrab’ın Miami’de gözaltına alındığı sırada sadece Türkiye pasaportunu verdiğini Makedonya ve İran pasaportlarından bahsetmediğini ifade etmişti.

Tutuklu iş adamının ilk sorguda yalnızca tatil için gittiği batı ülkelerinin isimlerini verdiğini söyleyen Bharara, Suudi Arabistan, Lübnan, Rusya ve Mısır gibi ülkelere yaptığı seyahatleri gizlemeye çalıştığını aktarmıştı.

 

Yargıç Berman, Zarrab’ın kefalet talebi ile ilgili kararını önümüzdeki günlerde verecek.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.