Washington’daki saldırının sebebi araştırılıyor

Washington’daki saldırının sebebi araştırılıyor

ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait başkent Washington’daki üste etrafa ateş açarak 12 kişiyi öldürdükten sonra polis tarafından etkisiz hale getirilen Aaron Alexis isimli saldırganın olayı neden gerçekleştirdiği henüz belirlenemedi.

 

Saldırının sebebini araştıran yetkililer, 34 yaşındaki denizci yedeği Alexis’in savunma bakanlığında taşeron olarak çalıştığı ve Budist olduğu bilgisine ulaştı. Öfke kontrolü sorunu olan saldırganın daha önce de Seattle ve Texas eyaletlerinde silahlı olaylara karıştığı bildirildi.

 

Komşuları Aaron’u ‘iyi’ olarak değerlendirirken babasının Seattle polisine, oğlunun 11 Eylül saldırısı ardından gelişen travma sonrası strese bağlı öfke kontrolu sıkıntısı olduğunu söylediği öğrenildi. Ölü ele geçirilen saldırganın Deniz Kuvvetleri hakkında ayrımcılığa tabi tutulduğunu söylediği belirtildi.

 

Paranoya ve uyku bozukluğu sıkıntısı çeken Alexis hakkında isimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer ve ailesi, saldırganın Ağustos ayından bu yana tedavi altında olduğunu duyurdular.

 

Yetkililer ayrıca, saldırganın uluslar arası ya da ülke çapında terörizm bağlantısı olmadığını belirtirken, müfettişler, olayda siyasi ya da dini teşvik unsuru olabilecek herhangi bir manifesto ya da yazı bulunamadığını açıkladılar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.