Washington’da Mursi’ye destek gösterisi

Washington’da Mursi’ye destek gösterisi

Başkent Washington’da Beyaz Saray’a yakın bir bölgede toplanan kalabalık bir grup, askeri darbeyle devrilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek gösterisi düzenledi.

Beyaz Saray’a yaklaşık 300 metre uzaklıktaki Freedom Plaza’nın önünde erken saatlerde toplanmaya başlayan göstericiler, 5 saat boyunca alandan ayrılmadı. Eylemciler ellerindeki “Mısır’daki darbeyi durdurun”, “Artık askeri yönetim yok”, “Sessiz kalmak savaş suçudur” yazılı dövizler ile Mursi’ye olan desteklerini gösterdi. ABD’nin darbe karşısındaki tavrının eleştirildiği gösteride, “Demokrasiye evet; ikiyüzlülüğe hayır, Obama görmüyor musun? Mısır demokrasi istiyor” şeklinde sloganlar atıldı.

 

01cnn

Bazı göstericilerin “Teşekkürler CNN” yazılı dövizler taşıması dikkat çekti. CNN International televizyonu Mısır’da yaşanan olaylarda darbe yanlısı yayınlar yapması sebebiyle Mursi taraftarları arasında eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Demokrasi ve İnsan Hakları Yanlısı Mısırlı Amerikalılar Örgütü’nün öncülüğünde gerçekleşen eyleme Demokrasiyi Kurtarma Hareketi ve Amerikalı Müslümanlar Birliği de destek verdi. Örgüt yetkilileri şu ana kadar ABD genelinde büyük şehirlerde onlarca gösteri yaptıklarını ve Mursi serbest bırakılana kadar gösteri yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.