[VİDEO] FBI, 2 şüphelinin görüntülerini basınla paylaştı

[VİDEO] FBI, 2 şüphelinin görüntülerini basınla paylaştı

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), pazar günü Boston’u kana bulayan saldırganlar olduğundan şüphelenilen iki kişinin görüntü ve fotoğraflarını yayınladı.


Buna göre şüphelilerin ikisi de beyaz ve 20’li yaşlarda erkek. Amerikan polisi şimdi her yerde henüz kimlikleri tespit edilemeyen bu iki kişiyi arıyor.


FBI, pazar günü bir maraton koşusu esnasında yapılan Boston saldırılarını tam olarak kimin ya da kimlerin neden yaptığını ortaya çıkarmak için çalışmalarına durmaksızın devam ediyor.


Dün bir basın toplantısında görüntü ve fotoğrafları kamuoyu ile paylaşılan iki şüphelinin kim olduklarının tespiti için Amerikan halkından yardım istendi. FBI ajanı Richard DesLauriers, yaptığı açıklamada şüphelilerin patlamalardan hemen önce olay mahallinde kameralara yakalandıklarını ve bunlardan birinin patlayıcıları maratonun bitiş noktasına yerleştirdiğine inanıldığını söyledi. Her iki şüphelinin de “silahlı ve tehlikeli” olduğunu düşündüklerini ekleyen DesLauriers, vatandaşlardan görmeleri halinde bu kişilere yaklaşmamaları tavsiyesinde bulundu. FBI’ın elinde bunun dışında başka bir tehlikenin daha olduğuna dair herhangi bir bilgi olmadığını belirtti.


FBI’ın paylaştığı görüntü ve fotoğraflarda şüphelilerden birinin Boston’da patlayıcı olarak kullanılan düdüklü tencereleri içerisinde bulundurabilecek büyüklükte siyah bir sırt çantası taşıdığı görülüyor. Her iki şüphelinin de spor giyimli ve şapka taktığı dikkat çekerken, sırtında söz konusu çanta bulunanın güneş gözlükleri olduğu da görünüyor.


Ülkenin en gözde üniversitelerinden Harvard ve MIT gibi okulların da bulunduğu ve genel olarak huzurlu yaşam ortamı ile maruf Boston kentinde pazar günü gerçekleşen patlamalarda aralarında 8 yaşında bir erkek çocuğunun da olduğu 3 kişi hayatını kaybetmiş, 180’den fazla kişi de yaralanmıştı. Can kayıplarına nazaran ciddi yaralanmaların çok fazla oluşuna sebep olarak saldırıda kullanılan bombanın tesirinin artırılması için düdüklü tencereler içerisine çok sayıda metal parçası yerleştirilmesi gösterilmişti.


[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/M80DXI932OE” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.