Uçak kargosuna kaçak binen Türk yolcu öldü

Uçak kargosuna kaçak binen Türk yolcu öldü

İngiliz British Airways uçağının kargosuna gizlenerek yurtdışına kaçmaya çalışan Türk yolcunun Londra seyahati ölümle sonuçlandı.

 

British Airways’in, 18 Temmuz günü İstanbul-Londra seferini gerçekleştiren uçağının inişinde büyük bir trajedi yaşandı. Atatürk Havalimanı’ndan kalkan İngiliz uçağı, Londra kentindeki Heatrow Havalimanı’na başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Ancak Terminal 5’e yanaşan uçakta gerçekleşen kontrollerde, iniş takımlarında bir erkek cesedine rastlandı. Soğuktan donarak hayatını kaybeden yolcuyla ilgili araştırma yürüten İngiliz polisi, cesedin bir Türk’e ait olduğunu tespit etti. Polis, kaçak yolcunun yakınları ile irtibat kurulmasının ardından cesedin kimliğinin açıklanacağını bildirdi.

 

British Airways yetkilileri, uçaklara kaçak binen yolcularla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını ve uçuş düzenledikleri her ülkede alınan tedbirleri uyguladıklarını söyledi. Yetkililer, kaçak yolcunun uçağa nasıl bindiği konusunda Türk yetkililerle işbirliği halinde soruşturma yürüttüklerini ifade etti. Atatürk Havalimanı’nda, bu yılın şubat ayında da benzer bir kaçak yolcu olayı yaşanmıştı. Atatürk Havalimanı apronuna (uçakların bulunduğu bölge) yer hizmetleri şirketine ait personel kıyafeti giyerek giren İranlı yolcu, Atlasjet uçağının kargosuna gizlenerek Tahran’a gitmeyi başarmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.