Türkler Isaac Kasırgası’nın yol açtığı yaraları sarıyor

Türkler Isaac Kasırgası’nın yol açtığı yaraları sarıyor

Atlas Vakfı Türk Kültür Merkezi (TCC) Isaac Kasırgası’dan etkilenlere yardım elini uzattı.

Louisiana eyaletinin New Orleans şehri başta olmak üzere güney sahil kesimlerini etkisi altına alan Isaac Kasırgası bölgede yaşayan milyonlarca insanı mağdur etti. Kasırga nedeniyle şimdiye kadar bir kişinin hayatını yitirdiği belirtilirken güney eyaletlerinde faaliyet gösteren Atlas Vakfı TCC de insani yardımlarını ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Kasırga zedelerin gıda ve su gibi ihtiyaçlarını karşılamak için marketler, alış-veriş merkezlerinde saatler öncesinden akın ederken, Atlas Vakfı TCC’nin yardımları bölge insanı tarafından takdirle karşılandı.

Atlas Vakfi TCC Baton Rouge şubesi müdürü Tevfik Akbulut amaçlarının fırtına mağdurlarına el uzatmak olduğunu söyledi. Özellikle hasta ve yaşlı insanlara yardım ulaştırma çabasında olduklarını aktaran Akbulut, barınma ihtiyacı olan kimselere dahi bu imkanı sağladıklarını söyledi. Beş yıl önce yine Amerika’nın güney sahillerini vuran Gustav Kasırgası’nda bölge insanına yardım ellerini uzattıklarını hatırlatan Akbulut, Issac’ın mağdur ettiği 20 kişinin on gün süre ile hem barınma hem de gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.

Atlas Vakfı TCC’nin yardımlarından dolayı teşekkür eden ‘Salvation Army’ (Yardım ve Kurtarma Birliği) yetkilisi Ronnie Phillips, TCC’nin yapmış olduğu çabanın toplumsal barışa büyük katkı sağladığını söyledi. 2002 yılında kurulan Atlas Vakfı TCC, geçtiğimiz 10 yıl içinde Louisiana eyaletinin Baton Rouge ve New Orleans şehirlerinde Türk ve Amerikan toplumlarını biraraya getiren etkinliklere imza atıyor. Türkiye’yi tanıtma adına bugüne kadar birçok etkinliğe imza atan Vakıf, bulunduğu bölgede sosyal duyarlılık adına da toplumun önde gelen birçok ismi tarafından takdir edilip, çeşitli plaketlerle ödüllendirilmiş durumda.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.