Türkçe Olimpiyatları, Beyaz Saray’da

Türkçe Olimpiyatları, Beyaz Saray’da

13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında ABD’ye gelen öğrenciler Beyaz Saray tarafından özel olarak ağırlandı.

Beyaz Saray yetkililerinin davetiyle ziyareti gerçekleştiren gençler burada çalışanlardan bilgi aldı. Öğrenciler yetkililerin talebi üzerine burada küçük bir gösteri yaptı.

WH2 copyBu yıl 150 ülkeden 2500 öğrencinin katıldığı Dil ve Kültür Festivali’nin başkent Washington’daki programı Başkanlık Parkı, tarihi Warner Tiyatrosu ve ABD Kongresi’nde düzenlenen gösterilerin ardından öğrencilerin Beyaz Saray’a gerçekleştirdiği özel ziyaretle son buldu.

BEYAZ SARAY RENKLENDİ

Öğle saatlerinde ABD Başkanı’nın ikametgahına giriş yapan öğrencilere yakın ilgi gösteren Beyaz Saray yetkilileri, turun ardından öğrencilere çalışmalarını anlattı. Daha sonra Azerbaycanlı Ayhan Halili yöresel kıyafetleriyle Güneydoğu yöresinden Mardin Güzeli adlı türküsü seslendirdi.

Festivale Sırbistan’dan katılan Türkçe öğretmeni ve Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Sırbistan sorumlusu Kenan Zukorliç, ABD’de öğrencileriyle birlikte çok güzel 12 gün geçirdiklerini söyledi. Beyaz Saray’ı da bünyesinde barındıran Başkanlık Parkı, Warner Tiyatrosu ve ABD Kongresi’nde çok başarılı programlar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Zukorliç, gördükleri ilgiden hem kendilerinin hem de öğrencilerin büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

IMG_8264Beyaz Saray’da güzel bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Zukoriç, öğrencilerinin içeride geleneksel kıyafetlerleriyle küçük bir gösteri sunduğunu anlattı.

“ÖĞRENCİLER UNUTULMAYACAK BİR HAFTA GEÇİRDİ”

Programa Azerbaycan’dan katılan Ayhan Halili ve Nihad Orujov Beyaz Saray’ı gezme imkanı buldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Yetkililer tarafından özel olarak davet edilmenin kendilerini gururlandırdığını belirten öğrenciler, hayatları boyu unutamayacakları bir hafta geçirdiklerini ifade etti.

Sırbistan’dan gelen Tanya Filipoviç ise ABD’de harika bir tecrübe yaşadığını dile getirdi. Kendisine bu fırsatı sağlayanlara minnettar olduğunu söyleyen Tanya Filipoviç Beyaz Saray’ı çok beğendiğini belirtti.

Dünyanın dört bir tarafından Washington’a gelen öğrenciler, ziyaretin ardından Beyaz Saray önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.