“Türk Kültür Merkezleri Soma ve Bosna için seferber oldu”

“Türk Kültür Merkezleri Soma ve Bosna için seferber oldu”

Soma’da yaşanan maden faciası Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Ülke genelindeki Türk Kültür Merkezleri faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardım için seferber oldu. ABD’de yaşayan Türkler tarafından kurulan yardım kuruluşu Embrace Relief adına bir açıklama yapan dernek başkanı Osman Dülgeroğlu, “Amerika çapında pek çok kültür merkezinde toplanan maddi yardımların yanı sıra faciada hayatını kaybedenler adına hatimler indirildi, mevlütler okutuldu” dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin de kampanyaya desetek verdiğini aktaran Dülgeroğlu, “Hocaefendi, Embrace Relief aracılığıyla hem Soma’ya hem de Bosna’ya 5’er bin dolar bağış yaptı.” diye konuştu.

SOMAYA YARDIM İÇİN EVLERİNDEN EŞYA SATTILAR

Soma’ya yardım kampanyasına Amerika’da yaşayan Türklerin büyük destek verdiğini belirten Dülgeroğlu, ülke genelindeki bir çok eyalette kermesler düzenlendiğini söyledi. Bazı Türklerin evlerindeki eski eşyaları ikinci el pazarında satarak kampanyaya destek olduğunu anlatan Dülgeroğlu, internet siteleri aracılığıyla da şu ana kadar 45 bin dolar civarında bağış toplandığını açıkladı.

AMERİKALILAR SOMA’YA DUYARSIZ KALMADI

Türklerin yanı sıra Amerikalıların da kampanyaya destek verdiğini ifade eden Dülgeroğlu, özellikle diyalog çalışmaları kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Amerikalıların kendilerini arayarak yardımda bulunmak istediğini kaydetti. Dülgeroğlu, daha önce Van depremi için açtıkları kampanyaya büyük destek veren Amerikalıların Soma için de duyarsız kalmadığını vurgulayarak, “Bazı Amerikalı dostlarımız maddi yardımın dışında Soma’da yaşanan felaket sonrasında yetim kalmış öğrencilerin eğitimini üstlenmek istiyor. Kimileri de internet sitemiz aracılığıyla maddi yardım yaptı.” diye konuştu.

Dülgeroğlu, Amerika’da yaşayan Türkler tarafından kurulan ilk ve tek yardım kuruluşu Embrace Relief’in kuruluş amacı ve hedeflerini de anlattı. Dülgeroğlu, daha önce Türkiye ziyaretleri esnasında ‘Kimse Yok Mu?’ derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olan pek çok Amerikalının benzer bir derneğin neden ABD’de de kurulmadığını sorduğunu aktardı. Sadece felaket zamanlarında yardım faaliyetlerinde bulunmadıklarını ifade eden Dülgeroğlu, New Jersey eyaletinde yardıma muhtaç aileler için bir ‘Gıda Dağıtım Merkezi’ açmayı hedeflediklerini söyledi. Gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlatan Dülgeroğlu, New York ve Texas’ta kendi şubeleri, diğer eyaletlerde ise Türk Kültür Merkezleri aracılığıyla faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

 

Amerika dışında Türkiye, Afrika, Haiti, Japonya ve Çin gibi bir çok ülkeye insani yardım götürdüklerini belirten Dülgeroğlu, “Acil durum yardımlarının yanı sıra kalıcı yardımlarımız da oluyor. Afrika ülkelerinde kuyu açmak, Haiti’de hastane kurmak gibi faaliyetlerimiz var. Yine bazı ülkelerde katarak hastalarını ameliyat ettiriyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarında farklı alanlarda yardım faaliyetlerimiz var” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.