Türk-Amerikan toplumu, bombalı saldırıları lanetledi

Türk-Amerikan toplumu, bombalı saldırıları lanetledi

ABD’de yaşayan Türkler, Boston’da gerçekleştirilen bombalı saldırıları şiddetle kınadı. Türk-Amerikan toplumu tarafından kurulan pek çok sivil toplum kuruluşu olay üzerine birer başsağlığı mesajı yayınladı. Saldırıyı sert bir biçimde lanetleyen dernek başkanları, sorumluların bir an önce bulunmasını istedi. 

 

Halen haberin dehşetini yaşadıklarını belirten Türki-Amerikan Birliği başkanı Faruk Taban, “Bu trajik hadiseyi en sert biçimde kınıyoruz” dedi. Saldırının ofislerine çok yakın bir sokakta gerçekleştiğini belirten Boston Barış Adacıkları Enstitüsü başkanı Birol Öztürk ise “Barışın ve toleransın temsilcisi bir kurum olarak masum insanlara yönelik olarak gerçekleştirilen bu anlamsız ve hunharca saldırıları şiddetle kınıyor ve sorumluların adalet önüne getirileceğinden şüphemiz olmadığını dile getirmek istiyoruz” diye konuştu. 

 

Ülkenin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından yayınlanan mesajlar şöyle:

 

TURKİ-AMERİKAN BİRLİĞİ BAŞKANI FARUK TABAN

 

Türki Amerikan Birliği olarak Boston Maratonu’ndan gelen haberin şokunu ve dehşetini yaşıyoruz. Olayda hayatını kaybeden 3 kişinin ailesine başsağlığı diliyor ve 100 kadar olduğu ifade edilen yaralıların bir an önce iyileşmesini temenni ediyor.

 

TAA, bu trajik hadiseyi en sert bir biçimde kınamaktadır. Türki-Amerikalılar olarak Boston halkının yanındayız. Şundan şüphemiz yok ki bu korkunç saldırının sorumluları adaletten kaçamayacaklar.

 

Bir kez daha hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Dualarımız tüm yaralılarla birlikte olacak.

 

BOSTON BARIŞ ADALARI ENSTİTÜSÜ BAŞKANI BİROL ÖZTÜRK

Barış Adacıkları Enstitüsü’nün Massachusetts Eyaleti şubesi olarak ofisimize çok yakın bir mesafede yapılan Boston maratonunda gerçekleştirilen saldırılardan dolayı derin bir hüzün içerisindeyiz. Patlamalarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve sevdiklerine sabır ve metanet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

 

Barışın ve tolerasın temsilcisi bir kurum olarak masum insanlara yönelik yapılan bu anlamsız ve hunharca saldırıları şiddetle kınıyor ve sorumluların adalet önüne getirileceğinden şüphemiz olmadığını dile getirmek istiyoruz.

 

Boston Maratonu’nda yaşanan elim olaydan dolayı üzüntülerimizi bildirir, olayda yakınlarını kaybeden ailelere baş saglığı ve yaralılara da acil şifalar dileriz.

 

RUMİ FORUM BAŞKANI EMRE ÇELİK 

 

Rumi Forum olarak dün Boston’da yaşanan dehşet verici olayın faillerini şiddetle kınıyoruz. Kalbimiz, hayatını kaybedenlerin aileleri, Boston halkı ve tüm Amerikalılarla birlikte. Terör, şiddet ve masum insanların katli, hiçbir şekilde kimseye faydalı bir sonuç getiremez.

 

Rumi Forum olarak diyalogun farklılıkların tartışılması, önyargı ve cehaletin aşılması için son derece önemli bir rol oynadığına inanıyoruz.

 

NEW YORK TÜRK KÜLTÜR MERKEZİ BAŞKANI MURAT KAVAL

 

Türk Amerikan toplumu ve Türk Kültür Merkezleri adına Boston Maratonu’nda patlamada hayatını kaybeden insanların ailelerine baş sağlığı diler, yaralıların en kısa zamanda şifa bulmasını temenni ederiz. 

 

Böyle bir bombalama kim tarafından, niçin hangi amaçlarla yapılırsa yapılsın kabul edilmesi mümkün değildir. Toplumunu ayrıştırmayı, korku salmayı ve huzur ortamını bozmayı amaçlayan faillerin emellerine ulaşamayacağı muhakkaktır. Amerikan toplumunun, geçmişte birçok badireyi sağduyuyla, bir arada, dayanışma içinde atlattığı gibi, bu badireyi de en kısa zamanda atlatacağını ümit ediyoruz.

 

Suçluların en kısa zamanda bulunmasını ve gerektiği şekilde cezalandırılmasını ümit ediyoruz. Başta Boston halkı olmak üzere tüm Amerikan halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türk Kültür Merkezleri olarak Bostonlu ve Amerikalı dostlarımızın yanında olduğumuzu tekrar vurguluyor, bu acı günde elimizden gelen her türlü insani ve maddi yardımı esirgemiyecegimizi yeniliyoruz.

 

TEXAS RAINDROP TÜRK EVİ BAŞKANI MEHMET OKUMUŞ

 

Boston Maratonu esnasında yapılan bombalı terör saldırısını Türk Amerikalılar olarak şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu planlı saldırı insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Bütün terörist eylemler barış ve huzura vurulmuş büyük bir darbedir. Hangi sebeple veya hangi maksatla yapılırsa yapılsın, hiçbir terör eylemi katiyen tasvip edilemez.

 

Bu sebeple, kimden ve ne maksatla gelmiş olursa olsun, Baston Maratonu’nda yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve terörü bir kez daha lanetliyoruz. Olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsaglığı diliyor, yaralılara da acil şifalar temeni ediyor, acılarını paylaşıyoruz.

 

CHICAGO NIAGARA VAKFI BAŞKANI ŞERİF SOYDAN

 

Toplumumuzda barış, saygı ve diyaloğun artması amacıyla faaliyet gösteren bir kurum olarak Boston Maratonu’nda yaşanan elim hadiseyi şiddetle kınıyoruz. Bu anlamsız terör hadisesi bizi büyük bir hayal kırıklığına uğratırken masum insanların ölümü nedeniyle bizim için büyük bir üzüntü kaynağı oldu. Düşüncelerimiz ve dualarımız patlamada hayatını kaybedenler ve yaralananlarla birlikte. Umuyoruz ki olayın failleri ilk fırsatta adalet önünde hesap verir.

 

NEW JERSEY TÜRK KÜLTÜR MERKEZİ BAŞKANI OĞUZHAN ŞENTÜRK

 

Türk Kültür Merkezi New Jersey olarak Boston’da gerçekleşen bombalı saldırıları esefle kınıyoruz. Saldırılar her kim yada kimler tarafindan yapıldı veya organize edildiyse en kısa zamanda sorumlularının bulunması ve kanun karşısına çıkarılmasını temenni ediyoruz. Bu vesile ile terörün din ve milliyetinin olmadığını birkez daha acı şekilde dünyaya kendini göstermiş durumda. Bu eylem her kim tarafından gerçekleştirilmiş ise toplumsal ve dünya barışına bir darbe vurulmaya calışılmıştır. Hiçbir amaç ve yahut hedef terörün sebebi olamaz. Türk Kültür Merkezi New Jersey olarak elim olayda vefat edenlere baş saglığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.