Trayvon Martin davasının jüri üyeleri belli oldu

Trayvon Martin davasının jüri üyeleri belli oldu

George Zimmerman’ın Trayvon Martin’i öldürmesi ile ilgili açılan davada, perşembe günü yapılan bir çekilişle tümü kadınlardan oluşan 6 jüri üyesi belirlendi. Geçtiğimiz yıl medyanın da yoğun ilgi gösterdiği katl olayında silahsız, siyahi bir genç olan Trayvon Martin’in George Zimmerman tarafından öldürülmesi büyük yankı uyandırmıştı.


Trayvon Martin’in öldürülmesi Amerika’daki ırkçılık tartışmalarının yeniden alevlenmesine neden olmuştu. 40 potansiyel jüri üyesi arasından seçilen 6 kadından 5 tanesinin beyaz, 1 tanesinin ise koyu tenli ve İspanyol kökenli olduğu açıklandı.


6 jüri üyesi ve ihtiyaç olursa 4 yedek jüri, ırkçılık, silahlanma ve yasalar karşısında herkesin eşit olup olmadığı ile ilgili pek çok tartışmayı körükleyen davada,  29 yaşındaki George Zimmerman’ın Trayvon Martin’i öldürerek 2. derecede cinayet işleyip işlemediğine karar verecek. Bu kararın çıkması halinde Zimmerman, ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecek.


Zimmerman, nefsi müdafa ile Trayvon Martin’i öldürdüğü iddiasıyla mahkemeden suçsuzluğunun kabul edilmesini istiyor.


Geçtiğimiz yıl gerçekleşen olayda açık tenli, İspanyol kökenli Zimmerman’ın Martin’i öldürdükten sonra olay yerinde polisler tarafından tutuklanmaması ülke genelinde büyük infiale neden olmuştu. 44 gün nefsi müdafa kabulüyle Martin’i öldürdüğü halde tutuklanmadan mahkemeye gelen Zimmerman halk ve önemli sivil toplum örgütü temsilcilerinin talepleri doğrultusunda polis tarafından tutuklandı.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.