Trayon Martin olayı polis şefini işinden etti

Trayon Martin olayı polis şefini işinden etti

Amerika’da son 3 aydır gündem olan Trayvon Martin’in öldürülmesi olayında tartışmaların merkezinde olan polis şefinin işine son verildi.  

Trayvon Martin’i 26 Şubat’ta öldüren George Zimmerman’ı karakolda ifadesini aldıktan sonra serbest bırakan Florida’nın Stanford yerleşkesinin polis şefi Bill Lee işten atıldı. Daha önce kamuoyunun baskısı ile görevinden uzaklaştırılan Lee, bu defa belediye yönetim kurulu tarafından işine son verildiği duyuruldu.

Zimmerman, Trayvon Martin’in kendine saldırdığını ve canını kurtarmak amacıyla vurmak zorunda kaldığını ileri sürmüştü. Yerel polis Zimmerman’ın ifadesini aldıktan sonra serbest bırakmış ancak konunun ulusal düzeyde olaydan bir ay sonra yankı bulmasının ardından eyalet savcısı Zimmerman hakkında yürüttüğü soruşturma sonunda ikinci derece adam öldürme suçu ile tutuklanmasını talep etmişti. Çıkarıldığı mahkemede 150 bin dolar kefaletle serbest bırakılan Zimmerman, bu parayı inernette kendisi için açılan yardım sayfasında biriken paralarla toplandığını mahkeme heyetine bildirmişti. Ancak kefalet parasının internetteki yardım sitesi aracılığı ile toplanmadığının ortaya çıkması ve Zimmerman’ın mahkemeye yalan beyanda bulunması nedeniyle geçen ay tekrar tutuklanarak hapse atıldı. Zimmerman gibi mahkemeye yalan tanıklık eden eşi de tutuklanarak hapse atıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.