Times Meydanı’nda öldürülen kişinin polise göre ‘akli dengesi bozuk’

Times Meydanı’nda öldürülen kişinin polise göre ‘akli dengesi bozuk’

Dünya’nın en meşhur mekanlarından olan New York’taki Times Meydanı’nda (Square) cumartesi günü polisin açtığı ateş sonucu ölen kişinin ‘psikolojik sorunu’ olduğu ileri sürüldü.

Buna rağmen New York Polis Departmanı (NYPD) müdürü ve New York Belediye başkanı ateş eden iki polisi savundu. Öldürülen kişiye polisin 12 el ateş ettiği ve 7’sinin vücudunun çeşitli yerlerine isabet ettiği öğrenildi.

Esrar içtiği iddia edilen ve polisin olaya müdahale etmek istediği esnada ekmek bıçağı çekerek karşı gelen kişinin 51 yaşındaki Darrus H. Kennedy olduğu açıklandı. Daha önce psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen kişiyi elindeki bıçağı uyarılara karşın atmaması üzerine öldüren iki polise NYPD ile Belediye Başkanı Michael Bloomberg sahip çıktı.

NYPD Müdürü Raymond W. Kelly, ‘polis uygun şekilde davrandı’ diye memurlarını korumaya yönelik açıklama yaparken, birden fazla ateş eden görevlinin olmasının da normal olduğunu ileri sürdü. Kelly,  polislerin Kennedy’e ateş etmeden önce 6 defa biber gazı ile müdahale edip elindeki bıçağı bırakması için çaba gösterdiğini de hatırlattı.

Belediye Başkanı Bloomberg ise Kelly’in açıklamalarına destek çıktı. Belediye Başkanı, öldürülen kişinin akli dengesinin bozuk olduğunu ve sorumsuzca davrandığını ileri sürerek, ‘‘Böyle bir hareketi aklı başında bir insan yapmaz’’ diyerek Kennedy’in bir anlamda öldürülmeyi hak ettiğini ima etti.

Polis yetkilileri Kennedy’in akli dengesinin bozuk olduğunu bilmediklerini açıkladı. Kennedy, 2008 yılında yine Times Meydanı’nda boş kutuları tekmelemesi üzerine bir hastanede götürülen ve burada psikolojik tedavi aldığı bildirildi.

Yine polisin verdiği bilgiye göre hastanede tedaviye götürülmesinin hemen bir ay sonrasında Kennedy’in polise tornavida çekmesi nedeniyle tutuklandığı belirtildi. Polis, Kennedy’in bu suçudan dolayı 40 gün hapis yattığını da dile getirdi.
Polis Kennedy’in işsiz olduğunu ve son zamanlarda nerede kaldığına dair belirli bir adresinin de olmadığını açıkladı.

POLİSİN AÇIKLAMALARI İLE KENNEDY’İ TANIYANLARIN SÖZLERİ ÇELİŞİYOR

Polisin akli dengesi bozuk dediği Kennedy’i Times Meydanı’nda işbortacılık yapanlar ile akrabası yalanlıyor. Times Meydanı’ndaki tezgah sahipleri, ‘‘Meydanın ninjasıydı’’ diye Kennedy’i tarif etti. Yine aynı kişiler hiçbir zaman Kennedy’in kendilerine ismini söylemediği ancak normal insan gibi hareket ettiğini sadece hep siyah giyindiğine işaret ettiler.

Kennedy’in kuzeni Mary Johnson’da polisin açıklamaları ile ters düşen beyanda bulundu. Johnson, Kennedy’in son olarak geçtiğimiz haziran ayında Lond Island’daki evini ziyaretinde oldukça normal davrandığını açıkladı. Johnson, kuzeninin Manhattan’da yaşamasının nedenini de ‘‘orada iş imkanı olduğunu söyleyip binaları temizleyerek geçindiğini söyledi’’ dedi.

Johnson, polisin üzerine kurşun yagdırdığı Kennedy’e arka çıkarak, ‘‘Başka bir şekilde halledilebilecek bir olaydı. Üzerine 12, 15 kurşun sıkılarak at gibi öldürülmesi gerekmiyordu, o bir insandı’’ dedi.  

Diğer yandan NYPD’e bir eleştiri de mevkidaşı Philadelphia polisinden geldi. Philadelphia Polis Departmanı komiserlerinden Charles H. Ramsey, polisin elinde tehlikeli silah olan kişilere karşı vücudunun ölümcül bölgeleri değil silah taşıyan uzuvlarına yönelik ateş etmesi yönünde eğitildiğine işaret etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.