Templeton ödülü, rahip Desmond Tutu’nun

Templeton ödülü, rahip Desmond Tutu’nun

Din ve maneviyat alanında her yıl verilen en önemli ödüller arasında yer alan “Templeton Ödülü”ne bu yıl Güney Afrikalı rahip Desmond Tutu layık görüldü.


Amerika merkezli Templeton Vakfı yaptığı açıklamada, sevgi ve affı teşvik eden çalışmalarından dolayı Tutu’nun ödüle layık görüldüğünü duyurdu. 1,7 milyon dolarlık ödülün, 21 Mayıs’ta Londra’da düzenlenecek törende Tutu’ya takdim edileceği belirtildi.


Geçen yılki Templeton Ödülü’nün sahibi, Tibet’in ruhani lideri 14. Dalai Lama olmuştu. Lama aldığı ödülü bir hayır kurumuna bağışlamıştı.


2013 Templeton’un sahibi olan 81 yaşındaki Başpiskopos Desmond Tutu, 1984’de Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldü. Tutu, Nelson Mandela ile beraber hayatını Güney Afrikalı siyahların özgürlüğüne adadı.


Cape Town’da yaşayan Desmond Tutu, Nelson Mandela’nın hapiste olduğu yıllarda, beyazların ırkçı rejimine karşı sert eleştirileri ile dünyada ün kazandı. Mandela devlet başkanı olunca Tutu’yu ırkçı dönemin hukuksuzluklarını araştıran “Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu”na başkan olarak atadı. Tutu, Güney Afrika’nın yanında İrlanda ve Solomon Adaları’ndaki müzakerelerde de görev aldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.