Teksas’ta bir kasaba okulunda bazı öğretmenler ‘gizlice’ silah taşıyor

Teksas’ta bir kasaba okulunda bazı öğretmenler ‘gizlice’ silah taşıyor

Connecticut eyaletindeki Sandy Hook ilkokulunda çoğu çocuk 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının yankıları sürüyor. ABD saldırının şokunu atlatmaya çalışırken Teksas’taki Harrold kasabasının tek okulunda, bazı öğretmenlerin silah taşımasına izin verildiği bildirildi.

Güvenlik görevlisi çalıştırmak için yeterli bütçeleri olmadığını belirten okul yöneticileri, bununla  birlikte “gizlice” silah taşıyan öğretmenlerin, çocukları, bir saldırganın hemen dikkatini çekebilecek güvenlik görevlilerinden daha iyi koruyabileceğine inanıyor.
Harrold’daki okulda 2007’den bu yana, yönetim kurulundan onay almak kaydıyla, bazı çalışanlara silah taşıma izni veriliyor ve silah taşıyacak kişilerin olası kriz anlarında duruma müdahale etmeye yönelik eğitimi görmesi de şart koşuluyor.

Connecticut’taki saldırının ardından ABD’de aralarında Oklahoma, Missouri, Minnesota, Güney Dakota ve Oregon’un da bulunduğu bazı eyaletlerdeki milletvekilleri, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin silah taşımasını mümkün kılacak yasal düzenlemeleri gündeme getirmeyi planladıklarını belirtmişti.

Harrold’daki okulda alınan karar, çocuklarının güvenliğinden endişe duyan bazı velileri mennun etse de öğretmenlerin gizli de olsa silah taşıması fikrine karşı çıkanlar da bulunuyor.

Fikre muhalefet edenler, suçla mücadele konusunda yeterli eğitim almamış okul personelinin silah taşımasının, kriz anlarında durumu daha da kötüye götürmesinden ve tecrübesizliğin daha çok ölüme ve yaralanmaya neden olmasından endişe ediyor.
Geçen hafta Connecticut eyaletinin Newton kasabasındaki Sandy Hook İlkokulu’nda düzenlenen saldırıda yaşları 6 ila 7 arasında değişen 20 çocukla 6 yetişkin hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.