Teknoloji devlerinden Ulusal Güvenlik Ajans’ını denetleme çağrısı

Teknoloji devlerinden Ulusal Güvenlik Ajans’ını denetleme çağrısı

ABD’nin önde gelen teknoloji şirketleri, Ulusal Güvenlik Ajansı’nın faaliyetlerini düzenleyen kanunun değiştirilmesi talebiyle ortak bir çağrıda bulundu. Apple, Google, Microsoft, Facebook, Yahoo, Linkedin, Twitter ve AOL şirketleri’nin yönetimleri tarafından hazırlanan çağrı mektubu, ABD Başkanı Barack Obama’ya ve Amerikan Kongresi’ne gönderildi.

Mektupda şu ifadelerin geçtiği öğrenildi; ‘‘Dünya’nın pek çok ülkesinde çalışmakta olan pek çok istihbarat teşkilatının faaliyetleri devletlerin menfaatlerine hizmet etmektedir ve anayasalar ile güvence altına alınmış olan vatandaşlık temel hak ve hürriyetlerinden her geçen gün uzaklaşmaktadır. Bu durum, son derece önemsediğimiz ‘özgürlük’ kavramına ters düşmektedir. Artık değişim zamanı gelmiştir.’’

Teknoloji şirketleri, istihbarat kuruluşlarının söz konusu faaliyetleri sebebiyle insanların teknolojiye olan inancını kaybetmesinden ve kendileri tarafından sağlanan ileri teknoloji hizmetlerini kullanmaktan vazgeçmeleri ihtimalinden rahatsız olduklarını uzun zamandır dile getiriyorlardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.