Takvim’in kara propagandası Türkiye sınırlarını aştı

Takvim’in kara propagandası Türkiye sınırlarını aştı

Takvim Gazetesi kara propagandada sınır tanımıyor. Gazete, bugün yayınladığı bir haberde Gülen Hareketi’ne mensup bazı isimlerin Los Angeles’ta bulunan bir tapınakta Mossad üyeleri, Soros Vakfı temsilcileri ve Yahudi cemaatinin önde gelenleriyle bir araya gelerek Türk hükümetini yıkma planları yaptığını ileri sürdü. Takvim’in toplantıyı organize etmekle suçladığı Pacifica Enstitüsü yetkilileri ise haberi kesin bir dille yalanladı. Haklarını mahkemede arayacaklarını belirten Pasifica Enstitüsü başkanı İbrahim Barlas, “Haberin tek bir satırı bile doğru değil. Ne ben ne de herhangi bir arkadaşım bahsi geçen binanın önünden bile geçmiş değiliz. Gazeteyi dava edeceğiz” dedi.

Haberde ismi geçen kişilerden ikisi hariç hiç birini tanımadıklarını ifade eden Barlas, gazeteci Rob Eshman ve Jeff Marx’ın ensitülerinde düzenlenen seminer programlarına katıldığını söyledi. Barlas, Rob Eshman’ın ’Çok kültürlü Los Angeles’ta gazeteci olmak’ başlıklı bir konuşma yaptığını, Jeff Marx’ın ise Ramazan ayında düzenlenen “Ramazan ve Oruç” ve “İbrahimi dinlerde ahiret inancı” konulu halka açık, herkesin rahatlıkla katıldığı seminerlere katıldığını belirtti. Bunun dışındaki tüm isimleri kendilerinin de gazeteden okuduğunu aktaran Barlas, Pacifica Enstitüsü’nün kültürlerarası diyalog üzerine odaklanmış bir kurum olduğunu ve hiç bir şekilde günlük siyasi meselelerle ilgilenmediklerini anlattı. 

Türkiye dışında düzenlenen en büyük Türk organizasyonu olan ‘Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’yle ülke tanıtımına büyük katkı sağladıklarını hatırlatan Barlas şunları söyledi: “Pek çok hükümet yetkilisini bu festivalde ağırlamış, hem başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün birer mektup vasıtasıyla teşekkürünü almış, Türkiye gezileri vasıtasıyla pek çok Amerikalı entellektüel, sanatçı, siyasetçi ve akademisyene ülkemizi tanıtan bir kurum olarak bu iftiraları kabul etmemiz mümkün değil.”

Herhangi bir kaynağa dayandırılmayan haberin masa başında hazırlandığına inandıklarını belirten Barlas, “Gazetecilik bu kadar ucuz olmamalı” dedi. Tekzip edileceğini bile bile bu şekilde yalan haber yapılmasına anlam veremediğini ifade eden Barlas, “‘Çamur at, izi kalsın’ mantığıyla yapılan kara propaganda ürünü bu haberi kınıyoruz. Konuyu yargıya taşıyacağız” diye konuştu.  

Haberi hazırlayan Mevlüt Yüksel daha önce Gezi Parkı’nda bulunan bir çınar ağacıyla yaptığı söyleşi ve ünlü gazeteci Christina Amanpour ile yaptığı sahte ropörtajla gündeme gelmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.