TADF BAŞKANI ÇINAR DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

TADF BAŞKANI ÇINAR DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

 

TADF Başkanı Çınar’ın yayınladığı Kadınlar Günü mesajında Amerika’daki Türk kadınlarına her türlü desteğin verileceği vurgusu dikkat çekti.

 

“Kadınlarımız aile kurumunun temel taşı, sorumluluk sahibi ve gelecek nesillerimizi en iyi şekilde yetiştiren en değerli varlıklarımızdır. Kadınlarımız, toplum hayatımızın dinamiği olması dışında merhamet, nezaket, çalışkanlık ve sevgi eli toplumumuza daha bir güzellik ve yaşanırlılık katmaktadır. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik değerleri ölçülürken kadına verdiği hak ve özgürlükler ile anayasal haklar ön plana çıkmaktadır. Ne mutlu bizlere ki Ulu Önder Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkını vererek, ülkemizi bu alanda ön plana çıkarmıştır. Bu, bizler için oldukça gurur vericidir.

 

Amerika’daki Türk toplumu olarak kadınlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak elimizden geleni yapmak için çalışacağız. Bu bağlamda New York’ta Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ve Amerika Kadınlar Birliği tarafından ortak, 27 Şubat günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Aşan ve değerli TBMM Milletvekilleri’nin katılımı ile kadın sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili bir panel gerçekleştirdik.

 

Toplumda kadınlara verdiğimiz önem neticesinde, TADF İcra Kurulu içinde Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve başarili calişmalara imza atan Türk-Amerikan Kadınlar Birliği başta olmak üzere bu önemli konuda diğer derneklerle de ortak çalışmalar yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

 

Bu vesile ile Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” en içten dileklerimle kutluyorum.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.