Sorguda öldürülen Todashev’in silahsız olduğu ortaya çıktı

Sorguda öldürülen Todashev’in silahsız olduğu ortaya çıktı

Orlando şehrinde geçen hafta Boston bombalamalarıyla ilgisi olabileceği şüphesiyle FBI tarafından sorgulanırken öldürülen 27 yaşındaki Çeçen asıllı Rus vatandaşı İbrahim Todashev’in silahsız olduğu belirtildi.

Todashev’in, evinde yapılan sorgu sırasında FBI ajanına bıçakla saldırdığı iddia edilmişti. Washington Post gazetesi ise adının yayınlanmasını istemeyen yetkililere dayandırdığı haberinde, Todashev’in sorgu sırasında silahsız olduğunu yazdı. FBI Sözcüsü Paul Bresson yaptığı yazılı açıklamada, FBI ajanlarının karıştığı öldürme olaylarının ciddiyetle ve objektif bir biçimde ivedilikle ele alındığını ifade etti. Uzmanlar söz konusu araştırmanın aylarca sürebileceğini belirtiyor.

Olayla ilgili ilk yapılan değerlendirmelerde, Todashev’in sorgu sırasında FBI görevlisine bıçakla saldırdığı, FBI ajanının da bu yüzden ateş açmak zorunda kaldığı öne sürülmüştü.

Washington Post gazetesinin haberinde, FBI görevlisinin sorgu sırasında odada bulunan diğer güvenlik görevlilerini dışarı çıkararak sorguyu gerçekleştirmesi bir başka şüpheli durum olarak değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili FBI araştırması sürerken, Adalet Bakanlığı’na bağlı Sivil Hakları Dairesi de ayrıca bağımsız bir araştırma yürütüyor.

Rus Gizli Servisi SVR’nin 2011’de Boston şüphelisi Tamerlan Tsarnaev ile ilgili olarak FBI uyardığının ortaya çıkması üzerine FBI sert eleştirilere hedef olmuştu. Todashev’in bir FBI ajanı tarafından sorgu sırasında öldürülmesi FBI’a yönelik eleştirilerin artmasına yol açtı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.