Snowden’dan hakkındaki ‘ajan’ ve ‘hırsız’ suçlamalarına cevap geldi

Snowden’dan hakkındaki ‘ajan’ ve ‘hırsız’ suçlamalarına cevap geldi

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) eski çalışanı Edward Snowden, New Yorker dergisine konuştu. Snowden, Moskova’da verdiği röportajda “Rus ajanı” olduğu iddiaları yalanalarken bunları “absürd” diye youmladı.

 

Michigan eyaleti milletvekili ve Meclis İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Rogers’ın Snowden’ı “hırsız” ve ‘‘Rus ajanı’’ diye itham etmesine, eski CIA çalışanından cevap geldi. Snowden, “Kimseden bir yardım almadan tek başıma hareket ettim’’ diyerek hakkındaki Rus ajanı ve hırsızlık iddiasını da ‘‘Bunun yalan olduğu çok açık. Amerikan halkı, politikacılardan daha akıllı ve bunu anlayacaktır” diye konuştu.

 

Moskova’ya gelmeden önce Hong Kong’da kaldığına dikkat çeken Snowden, Rusya’nın Şeremetyevo Havalimanı’nda Amerika’nın baskıları sonunda çaresiz kalmak zorunda olduğunu hatırlattı. Snowden, “Eğer bir Rus ajanı olsaydım, çok daha iyi muamele görürdüm” diye konuştu.

 

Snowden’ın ABD’nin Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA)’in belgelerini ortaya çıkarmasının üzerinden dokuz ay geçti. Son olarak geçtiğimiz pazar günü üst düzey bir FBI yetkilisi, Edward Snowden’ın herhangi bir yabancı istihbarat kurumuyla birlikte çalıştığına dair hiçbir ipucu bulunamadığını açıklamıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.