Siyahi genci öldüren polis istifa etti

Siyahi genci öldüren polis istifa etti

St.Louis şehrinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown’ı öldüren polis memuru Darren Wilson görevinden istifa etti.

Wilson’ın avukatı Neil Bruntrager, NBC News’e yaptığı açıklamada, müvekkilinin olayın meydana geldiği 9 Ağustos’tan beri izinli olduğunu ve Cumartesi günü itibariyle Ferguson Polis Merkezi’ndeki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Post-Dispatch gazetesine istifası ile ilgili açıklamada bulunan Wilson, “Göreve devam ettiğim takdirde polisin ve toplum güvenliğinin risk altında olduğu ifade edildi. Polis ve toplum güvenliği benim için önemlidir. Kimsenin benden dolayı zarar görmesini istemem.Umarım benim istifamdan sonra olaylar tatlıya bağlanır.” dedi.

Kendi özgür iradesi ile görevden ayrıldığını belirten Wilson istifa kararı için “Hayatımda yaptığım en zor şey oldu.” diye konuştu. Brown’un aile avukatı Anthony Gray, Wilson’un istifası için “Polis memurunun aldığı kişisel kararının kendisinin yararına olduğuna inanıyorum.” şeklinde yorumladı.

Bu arada, St. Louis’te jürinin Darren Wilson’ın yargılanmasına gerek görmemesinden sonra başlayan protesto gösterileri devam ediyor.

Darren Wilson, 9 Ağustos’ta Michael Brown’ı kendi silahı ile öldürmesi ülke genelinde büyük infiale neden olmuştu. Olayla ilgili ülke genelinde protestolar düzenlenerek, Wilson’un yargılanması istenmişti. Polis memurunun durumunu gözden geçiren jüri heyeti, geçtiğimiz hafta ‘Wilson’un yargılanmasına gerek olmadığı’ yönündeki kararını açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.