Sinema saldırganı savunmasını değiştiriyor: Cinnet geçirdim

Sinema saldırganı savunmasını değiştiriyor: Cinnet geçirdim

Geçtiğimiz yıl Colorado eyaletinin Aurora şehrinde bir sinema salonuna silahlı saldırı düzenleyerek 12 kişinin ölümüne 70 kişinin de yaralanmasına neden olan James Holmes’un, savunmasını ‘geçirdiği cinnet nedeniyle suçlu sayılamayacağı’ şeklinde değiştirmek istediği açıklandı.


Holmes’un avukatları, dava dosyasında 13 Mayıs’ta yapılacak duruşmada savunmayı değiştirmek için izin istemeyi planladıklarını belirtti. Hakim yeni savunmayı kabul ederse doktorların saldırıyı gerçekleştirdiği gün sanığın cinnet geçirdiğini tespit etmesi halinde, Holmes, akıl hastanesine gönderilebilecek. Doktorlar, sanığın cinnet geçirdiğine karar verse bile, jüri Holmes’u suçlu bulabilir. Colorado yasaları cinneti, “hastalık veya akıl eksikliği nedeniyle doğruyu yanlıştan ayırt etme gücünden yoksun olma şeklinde” tanımlıyor. Savcılar, Holmes için idam cezası istiyor.

Cinnet savunmasında, Holmes’u zorlayıcı kanıtlar bulunuyor. Sanık, cinayet ve cinayete teşebbüs suçlarıyla yargılanıyor.

Geçen ay Holmes’un avukatları, sanığın idamdan kurtulması için suçunu kabul ederek ömür boyu hapis cezası çekmesini önermişti.


Cinayet ve cinayete teşebbüsle suçlanan 24 yaşındaki eski tıp öğrencisi James Holmes, 20 Temmuz’da Colorado eyaletindeki Aurora kentinde bir sinema salonunda ”Batman” filminin ilk gösterimi sırasında seyircilerin üzerine ateş açarak, 12 kişiyi öldürmüş, 70 kişiyi yaralamıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.