Silah sahiplerinin isim ve adres listesini yayımlayan gazete, silahlı koruma tuttu

Silah sahiplerinin isim ve adres listesini yayımlayan gazete, silahlı koruma tuttu

New York’ta yayınlanan ve Newtown katliamından sonra lisanslı silah sahiplerinin isim ve adres listesini yayımlamasıyla büyük tartışmalara neden olan White Plains gazetesi, çalışanlarını korumak için silahlı korumalar istihdam etti. Reuters’in polis raporlarından elde ettiği bilgiye göre, gazete yetkilileri tehdit e-postaları almaları nedeniyle böyle bir yola başvurdu.

Gazetenin editörü Caryn McBride polis görevlilerine, New York’ta bulunan lisanslı silah sahibi binlerce kişinin isim ve adres listesini yayımladıktan sonra bir çok tehdit e-postaları aldığını söyledi. Gazete internet sayfasında New York’un kuzeyindeki Westchester ve Rockland idari bölgelerinin haritaları üzerinde lisanslı silah sahiplerini adresleriyle belirtmişti.

Newtown katliamının ülkede silah yasaları ve kontrolü konusunda büyük bir tartışma başlattığı bir dönemde böyle bir harita yayımlayan gazete bir çok gruptan tepki topladı. New York bölgesindeki cumhuriyetçi milletvekilleri gazetenin ulaştığı listenin korunması ile ilgili bir yasa tasarısını geçirme çabasına girdi. Yasa tasarısına göre lisanslı silah sahiplerinin isimleri gizli tutulacak ve bu listelere ancak polis ya da yargı güçleri ulaşabilecek. Ancak buna benzer bir tasarı daha önce eyalet senatosundan geçememişti.

Gannet Co’nun sahibi olduğu gazete, listeye ulaşmak için eyaletin Bilgi Özgürlüğü (Freedom of Information) yasasından yararlandığını açıkladı. Yasa, kimliklerin kamuya açık kayıtlar olmasını öngörüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.