Sih Tapınağına silahlı saldırı:7 ölü

Sih Tapınağına silahlı saldırı:7 ölü

Amerika’da Colorado eyaletinde geçtiğimiz ay yaşanan silahlı baskının şoku atlatılamadan bir yenisi daha yaşandı. Wisconsin eyaletinde bulunan bir Sih tapınağına silahlı baskın düzenleyen bir kişi 6 kişiyi öldürdü ve saldırganı polis tarafından vurularak ölü ele geçirildi.

Colorado’da bir sinema salonuna yapılan silahlı baskın sonunda 12 kişinin yaşamını yitirmesinin verdiği şoku Amerika atlatamadan bu sefer bir başka katliam haberi Wisconsin’den geldi. Sih tapınağına yapılan silahlı baskında saldırgan dahil ilk gelen haberlere göre 7 kişi öldü. Biri polis memuru olmak üzere 3 kişi de saldırı sonunda yaralandı. Pazar günü yaşanılan olay Milwaukee şehrinin Oak Creek adlı semtinde meydana geldi.

Polis şefi Bradley Wentlandt’ın verdiği bilgiye göre polis saldırganı etkisiz hale getirmeden önce bir polis memurunu da yaraladığını söyledi. Wentlandt, saldırganın katlettiği 6 kişiden 4’ünün cesedinin Sih tapınağı içinde 2’inin ise tapınağın dışında bulunduğunu bildirdi. Polis yetkilisi saldırıyı bir kişinin yaptığını da dile getirdi.

New York saati ile sabah 11:25’de (TSİ; 18:25) meydana gelen olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.