Sandy New York’ta 18 ölüme neden olurken can kaybı giderek artıyor

Sandy New York’ta 18 ölüme neden olurken can kaybı giderek artıyor

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in verdiği bilgiye göre Sandy süper kasırgası New York şehrinde 18 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu söyledi. Sandy’in New York dışında etkili olduğu diğer eyaletlerde ise şuana kadar 30 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Yetkililer her geçen saatte ölü sayısının artmasından endişe edilidğini de vurguladı.

Ölümlerin genelde ağaçların yıkılması, elektrik akımının olduğu suya temas gibi kazalardan kaynaklandığı belirtilirken kurtarma ekipleri yüzlerce insanı mahsur kaldıkları evlerinden kurtardı.

Şuana kadar elektriksiz kalan insan sayısının 8.2 milyon olarak açıklanırken, bu kişilerin kısa sürede elektriğe kavuşamayacağı da belirtiliyor. Devrilen ağaç ve direklerin elektrik hatlarında ciddi tahribatlara yol açtığı aktarılırken, su baskınlarının da yine yaşanılan zorluğu daha da güçlendirdiğine dikkat çekiliyor.

Başkanlık seçimlerine bir hafta kala yaşanılan Sandy kasırgası için New York’taki 108 yıllık metro ulaşım sisteminin en zor zamanlarını yaşamasına da yol açtı. Bloomberg, Amerika’nın en büyük toplu ulaşımı olan New York metrosunun muhtemelen 4 veya 5 gün içinde tekrar hizmete gireceğini söyledi. Bloomberg, ‘‘Bu kasırga çok yıkıcı oldu; ki muhtemelen en yıkıcısıydı’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.