Sandy Kanada’da da etkisini gösterdi: 1 ölü

Sandy Kanada’da da etkisini gösterdi: 1 ölü

Kanada’da da etkisini gösteren Sandy kasırgası, 1 kişinin ölümüne neden oldu.

Kanada’nın Ontario eyaletinde dün gece yarısından itibaren etkili olmaya başlayan ve hızı saatte 100 kilometreyi bulan Sandy kasırgası nedeniyle kafasına tabela düşen bir kadın yaralandı.

Polis, Keele Caddesi ile St. Clair Bulvarı’nın köşesinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda yaralanan 50 yaşlardaki kadının kaldırıldığı hastanede öldüğünü bildirdi.

Kasırga, Toronto başta olmak üzere birçok şehirde de ağaçları yerinden söktü, evler, işyerleri ve araçlar zarar gördü. Ülkenin en büyük eyaleti Ontario’da on binlerce ev elektriksiz kaldı. Yetkililer, birçok bölgeye perşembe gününe kadar elektrik verilemeyeceğini duyurdu.

Bazı bölgelerde yolları kapatan ağaçlar, belediye otobüs ve tramvay seferlerini engelledi, birçok okulda eğitim öğretime ara verildi. Toronto Adası’ndaki Billy Bishop ile Toronto Pearson Uluslararası Havaalanı’nda yüzlerce sefer iptal edildi.

Kanada Çevre Bakanlığı ve Kanada Kasırga Merkezi, kasırganın etkisinin, Ontario, Quebec ve Nova Scotia eyaletlerinde cuma gününe dek hissedileceğini öngörüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.