Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Chicago’da

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Chicago’da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin ilaca yılda 10 milyardan fazla para ödediğini belirterek, “Biz artık ilaç sanayisinde söz sahibi olan, stratejik ilaçları üretebilen ve tıp teknolojisinde de teknolojik üretim yapabilen, AR-GE’sini geliştirebilen, bölgesinde sağlıkta güçlü bir merkez olmak istiyoruz” dedi.


Bakan Müezzinoğlu, Uluslararası Biyoteknoloji Fuarı için geldiği Chicago kentinde, bölgede yaşayan Türk doktorlar ve sağlık çalışanları ile Chicago Başkonsolosluğu’nda düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi.


Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, büyük ülkelerin dünyanın her köşesinde ve bütün alanlarda güçlü olması ve temsil edilmesi gerektiğini belirterek, “Ticaret ataşelerimizin, kültür ataşelerimizin yanı sıra artık istiyoruz ki bizim buralarda sağlık ataşelerimiz de olsun” diye konuştu.


Türk doktorların ve bilim adamlarının ABD ve diğer ülkelerde sağlık alanındaki başarılarına değinen Müezzinoğlu, doktorların bulundukları yerler ve Türkiye arasında yeni gelişmelerin hayata geçirilmesi için köprü olmalarını istedi.


Türkiye’nin son 10 yılda sağlıkta önemli bir noktaya geldiğini vurgulayan Müezzinoğlu, sağlığın teknolojik altyapısına da büyük önem verdiklerini söyledi.


Chicago’da düzenlenecek uluslararası biyoteknoloji fuarının Türkiye’nin gelecek 10 yılı için önemli olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, “Biz her gün ilaca yaklaşık 40 milyon TL ödüyoruz. İlaca ödediğimiz para yılda 10 milyar doların üzerinde. Biz artık ilaç sanayisinde söz sahibi olan, stratejik ilaçları üretebilen ve tıp teknolojisinde de teknolojik üretim yapabilen, AR-GE’sini geliştirebilen, bölgesinde sağlıkta güçlü bir merkez olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin önemli bir sağlık merkezi olmasıyla artık Houston’a tedavi için Türkiye’den hasta gelmeyeceğini belirten Müezzinoğlu, Türkiye’de tıbbın her alanında dünya çapında marka olmaya aday genç doktorların bulunduğunu kaydetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.