Saddam’a idam veren hakim kaçırıldı

Saddam’a idam veren hakim kaçırıldı

Saddam Hüseyin’i idam cezasına çarptıran hakim Raouf Abdul Rahman IŞİD militanları tarafından kaçırılıp asıldığı iddia edildi. Irak hükümeti kaçırılma olayını doğrularken ölüm olayının olmadığını söyledi. IŞİD örgüt üyeleri ise ölüm olayını doğruladı.

2006 yılında Saddam Hüseyin’i idam cezasına çarptıran Raouf Abdul Rahman 16 Haziran günü kaçırıldığı ve iki gün sonra öldürüldüğü iddia edildi. Ürdünlü milletvekili Khalil Attieh kendi Facebook hesabından Saddam Hüseyin’nin yargılanması sırasından özel mahkemenin başında bulunan hakim Raouf Abdul Rahman’ın kaçırılıp öldürüldüğünü paylaştı.

Al-Mesyroon da çıkan haberde ise milletvekili hesabında “Irak devrimcileri hakim Rahman’ı yakaladı ve Saddam Hüseyin’in intikamını almak için öldürdü’’ yazdı. Attieh aynı zamanda Rahman’ın dansçı kostümü giyerek Bağdat’tan kaçma girişiminde bulunduğunu fakat bunun olumsuz sonuçlandığını da iddia etti.

Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak Saddam Hüseyin’e en yakın isimlerden biri olan İzzet İbrahim El Duri ise kendi Facebook hesabından eski vekil isyancıların hakim Rahmanı kaçırmış olabileceklerini doğruladı.

Raouf Abdul Rahman 2006 Ocak ayında Saddam Hüseyin’in davasına bakan Rizgar Amin’in fazla hoşgörülü olması eleştirilince davayı devralmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.