Rusya’da Batı medyasınn ilgi odağı olan kızlara iki yıl hapis

Rusya’da Batı medyasınn ilgi odağı olan kızlara iki yıl hapis

Batı medyasının ilgi odağı haline gelen şarkıcı Rus kızlarına çıkarıldıkları mahkemeden haklarında iki yıl hapise mahkum edilidiler. Rusya’nın en büyük katedraline girerek Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dine yönelik aşağlaycı sözlerinden dolayı yargılanan ‘Pussy Riot’ isimli grubun kadın üyelerine iki yıl hapis verildi.

Grup, “din düşmanlığı yoluyla holiganlık” yapmaktan suçlu bulundu. Cezalarının açıklanmasını gülerek karşılayan kadınlar, niyetlerinin dine saygısızlık değil, Rus Ortodoks Kilisesi’nin Kremlin’le yakın bağlarını protesto etmek olduğunu savundu.

Rus halkı içinde kadın şarkıcılara destek verenler de oldu karşı olanlarda. Ancak kadın şarkıcılara destek verenlerin gösterilerin bazılarını polis gözaltina alırken karşıt olanlardan kimsenin tutuklanmaması dikkat çekti. Gözaltına alınanlar arasında solcu muhalefet lideri Sergei Udaltsov ve Putin karşıtı dünya eski satranç şampiyonu Garry Kasparov da bulunuyor.

Putin, Rusya’da uzun zamandır tek adam olması ve ‘Çar’ gibi davranması nedeniyle eleştirilere maruz kalıyordu.

Grup, 22 yaşındaki Nadejda Tolokonnikova, 24 yaşındaki Marina Alyokhina ve 30 yaşındaki Yekaterina Samutsevich üçlüsünden oluşuyor. Üçlü şŞbat ayında katedrale girerek, şarkı söylemeye başlamış, Meryem Ana’dan kendilerini Putin’den kurtarmasını istemişti.Beş aydır hapis tutulan genç kızlar cezalarını tamamlamak için 19 ay daha yatmak zorunda kalacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.