Polis, saldırganın bubi tuzaklı evinde araştırmaya bu gece başlıyor

Polis, saldırganın bubi tuzaklı evinde araştırmaya bu gece başlıyor

Colorado eyaletinin Aurora şehrinde önceki gün meydana gelen sinema katliamını gerçekleştirilen zanlının evindeki bubi tuzaklarını ve patlayıcıları etkisiz hale getirmeye çalışmaları tamamlanmak üzere.

Bubi tuzaklaı nedeniyle henüz evde araştırma yapamayan polisin bu geceden itibaren işlemlere başlaması bekleniyor. Tuzakların tamamen temizlendiğinden emin olmak için aralıksız çalışmalarını sürdüren polis, 24 yaşındaki James Holmes’ın evinde yapılacak arama ile katliama dair daha ayrıntılı bilgi elde etmeyi planlıyor.

Kapı girişi gibi evin bazı noktalarında bubi tuzağı bulan polis, hala bazı ufak tefek şüpheli noktaların kaldığını belirtti. Aorura polis departmanı, saldırıyı gerçekleştiren Holmes’ın neden bu katliamı yaptığına dair ellerinde bir bilgi olmadığını da açıkladı.

Polis Homles’ın evi dışında çalıştığı kurumdaki ismine kayıtlı paketleri inceliyor. Birçok miktarda sipariş edilmiş kutunun olduğu bilgisini veren polis, her birinin dikkat ve özenle açılarak muhmetel bomba tuzağına karşın tedbirli hareket edildiğini belirtti.
Aurora Polis Şefi Dan Oates, basına polisin yürttüğü çalışmalar hakkında bilgi verirken, Homles’ın oturduğu apartmandaki insanların güvenlik gerekçesi ile tahliye edildiğini söyledi. Polis Şefi, Homles’ın komşularının cumartesi gece tekrar evlerine dönebileceklerini duyurdu. Oates, ‘‘Son 4 ayda Homles hem iş yeri adresine hem de evine çok sayıda sipraiş verdiğini gördük’’ dedi.

Homles’ın evinde bulunan biçok derginin de nasıl elde ettiğini öğrendiklerini aktaran Oates, evde yapılacak detaylı araştırmadan sonra daha net bilgilere ulaşacaklarını umduğunu dile getirdi.

Geçen sene doktora çalışmasını yarıda bırakan Homles, siniz hastalıkları üzerine çalışıyordu. Holmes’un katliamı işlemeden önce saçlarını kırmızıya boyadığı bildirilirken ve polise kendisinin Batman’deki kötü karakter Joker olduğunu söylediği iddia ediliyor.

Batman filminin son serisi olan ‘‘The Dark Knight Rises’’ın gösterime girdiği sinema salonunda seyircilere ateş açan saldırgan 12 kişiyi öldürmüş  58 kişiyi de yaralamıştı. Holmes, saldırıdan sonra silahlarıyla birlikte sinemanın park yerinde yakalanarak tutuklandı.

Saldırının ardından Amerika’da resmi dairelerde tüm bayraklar yarıya indirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.