PKK eş zamanlı 4 karakola saldırdı; 8 şehit

PKK eş zamanlı 4 karakola saldırdı; 8 şehit

Hakkari’nin Geçimli Karakolu ile Çukurca ilçesinde 3 ayrı karakola teröristlerce eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari’nin Geçimli karakolu ve Çukurca ilçesinin Üzümlü, Karataş ve ismi öğrenilemeyen bir başka karakoluna bölücü terör örgütü PKK tarafından saat 23.00 sularında eş zamanlı saldırı yapıldı. Teröristlerin ağır silahlar ile birlikte karakol yakınlarına kadar önceden sızdığı belirlendi. Geçimli’de yapılan saldırının ardında karakoldan alevlerin yükseldiği ve ilçeden de alevlerin göründüğü bildirildi.

Saldırı sonrası güvenlik güçleri anında teröristlere karşılık verdi. Çatışmadan sonra bölgeye çok sayıda skorski ve kobra helikopterler sevk edildi. Çukurca’nın üst kısımlarında bulunan Darsınki tepesinden de teröristlerin kaçış güzergahı olan Kuzey Irak topraklarına doğru top atışları yapılmaya başlandı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Çatışmada 6 asker ile 2 köy korucusu şehit oldu


Hakkari Valiliği, yaşanan çatışmada 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 15 asker ve 1 geçici köy korucusu ile 5 sivil vatandaşın yaralandığını ve şu ana kadar 12 PKK mensubunun da etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, huzur ve güven ortamını bozmak maksadıyla bir grup PKK mensubunun 4 Ağustos 2012 tarihinde sınır hattındaki bazı üs bölgeleri ve merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu’na saldırı ve sızma teşebbüsünde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, “Çıkan çatışmada 6 askerimiz ve 2 geçici köy korucumuz şehit olmuş, 15 askerimiz, 1 geçici köy korucumuz ve 5 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Şu ana kadar 12 PKK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Kaçan PKK terör örgütü mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede karadan ve havadan operasyonlar devam etmektedir. Aziz şehitlerimize Cenabı Hak’tan rahmet, ailelerine ve yüce milletimize baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz” denildi.


CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN BAŞSAĞLIGI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörle, şiddetle, kan ve gözyaşı dökerek hiçbir yere varılamayacağını, terör saldırılarının devletin otoritesini zaafa uğratamayacağını ve birlikte yaşama iradesine asla zarar veremeyeceğini, terör tehdidinin milletin kararlılığı, devletin gücü ve imkanlarıyla mutlaka ortadan kaldırılacağını herkesin görmesi gerektiğini belirtti.

Saldırı için Cumhurbaşkanı Gül, ”Bu hain saldırıyı nefretle tel’in ediyorum” ifadesini kullandı. Terör örgütünün, sevginin, kardeşliğin, barışın ve dayanışmanın hakim olduğu, manevi duyguların yoğun şekilde yaşandığı mübarek Ramazan ayında çok fazla kan dökülmesine yol açacak cüretkar bir plan içinde olduğuna işaret eden Gül, şunları kaydetti:
”Bu planın farkına varan güvenlik güçlerimiz, ön tedbir alıp yoğun bir mücadeleye girerek, bu pervasız saldırıya fırsat vermemiştir. Milletimizin birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini hedef alan saldırı ve eylemlerini devam ettiren teröristler, elbette ki en ağır şekilde karşılığını bulacaktır.’’

ERDOĞAN; ‘‘115 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz’dan bu yana Şemdinli çevresinde yürütülen operasyonlarda 115 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Operasyonların sivillerin yaşamadığı bölgelerde büyük bir titizlikle yürütüldüğüne dikkati çeken Erdoğan, bazı medya kuruluşlarının terör örgütünün propagandasına destek olduğunu vurguladı.
Başbakan Erdoğan, ATV ve A Haber kanallarının ortak yayınladığı ”Gündem Özel” programına konuk oldu.

Sözlerine, Hakkari’de şehit olan 6’sı asker, 2’si korucu olmak üzere 8 güvenlik görevlisine Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyerek başlayan Erdoğan, bölücü örgütün komşu ülkeler arasında destek aldığı gibi bazı Batı ülkelerinden de destek aldığını vurguladı.
Terör örgütünün son dönemde medya desteği aldığını kaydeden Erdoğan, ”Bir kısım medya onlara halen bu desteği vermeye devam ediyor. Yurt içi ve Yurt dışında da var ve bu desteği vermeye devam ediyorlar. Zaten terör örgütünün en çok aradığı şey propagandasını yaptırabilmektir” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE İLKER BAŞBUĞ HAKKINDA NET KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarıyla ilgili olarak, ”Asla Cumhurbaşkanımızla ilgili bizim aramızdaki hukuku kimsenin bozmaya yetkisi yoktur, haddi de de yoktur ve buradan kimseye de ekmek çıkmaz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklu yargılanmasına ilişkin, ”İlker paşamızla alakalı olarak ben yapılan benzetmeleri ve yakıştırmaları asla doğru bulmuyorum. Yani bir örgüt elemanıymış, bir örgütün mensubuymuş gibi bu tür yaklaşımları kesinlikle çok çok çirkin buluyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Genelkurmay Başkanlığı makamına gelmiş bir insan için bu tür bir yakıştırmanın, bu tür bir benzetmenin doğru olmadığını ve insaf dışı olduğunu kesinlikle düşünüyorum. Daha önce de söyledim tutuklu yargılanmasını dahi, yargıda olmasına rağmen söylüyorum; doğru bulmuyorum, tutuksuz yargılanmasından yana olduğumu da daha başta söyledim” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.