Petraeus: Libya saldırısını yanlış yorumladık

Petraeus: Libya saldırısını yanlış yorumladık

CIA eski başkanı David Petraeus, Kongre’nin İstihbarat Alt Komitesi’nde dün verdiği ifadede, 11 Eylül’ün yıldönümünde Libya’da büyükelçi ve 3 güvenlik görevlisinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları, İslam karşıtı filme tepki olarak yorumlamakla hata ettiklerini söyledi.

Petraeus’un, CIA’in o sırada yönetime verdiği bilgilerin, sahada bulunan insan kaynaklarının yanısıra elektronik istihbarata dayandığını, edinilen istihbarat ve analizin geçici olduğunu belirttiği öğrenildi. Patraeus’un Bingazi’deki Büyükelçilik saldırısının El Kaide bağlantılı güçlerce yapıldığının anlaşıldığını ve söz konusu saldırının İslam karşıtı filmle ilgisi olmadığını da söylediği kaydedildi.

Başkan Barack Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve ABD’nin BM nezdindeki Büyükelçisi Susan Rice, Libya saldırılarının hemen ardından yaptıkları açıklamalarda, söz konusu saldırıların İslam karşıtı filme reaksiyon olarak yapıldığını duyurmuşlardı. Libya saldırılarına kadar dünya genelinde bilinmeyen ve yaygınlığı olmayan İslam karşıtı film, tüm dünyada gösterilere neden olmuştu.

Bu arada, Petraeus’u koltuğundan eden eski sevgilisi ve askeri istihbaratçı Paula Broadwell, 26 Ekim’de Denver Üniversitesi’nde verdiği konferansta, söz konusu saldırının saldırganların CIA’in elindeki tutukluları kurtarmak amacıyla yapıldığını iddia etmiş, ancak CIA bu iddiayı yalanlamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.