Patlamanın Türk tanığı Zaman Amerika’ya konuştu: Bomba en kalabalık anda patladı

Patlamanın Türk tanığı Zaman Amerika’ya konuştu: Bomba en kalabalık anda patladı

Boston’da 3 kişinin ölümüne, 140 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırının Türk şahidi Fatma Tanış, Zaman Amerika’ya konuştu. Boston’da gazetecilik eğitimi alan Tanış, bombanın, sanılanın aksine alanın en kalabalık olduğu anda patladığını söyledi. Elit koşucuların bitiş çizgisini geçtiği sırada bölgenin çok kalabalık olmadığının altını çizen Tanış, “Maratonun en kalabalık anı patlama anıydı. İnsanlar, profesyonel koşuculardan ziyade ailesi ve arkadaşları arasından maratona katılan koşucuların gelmesini bekliyorlardı. Bomba en kalabalık anda patladı.” dedi.

Gazetecilik bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Tanış, patlama gerçekleştiği sırada koşucularla röportaj yapmakta olduğunu söyledi. Birden yüksek bir ses duyduğunu belirten Tanış, başlangıçta ne kendisinin ne de çevresindekilerin patlamaya bir anlam veremediğini belirtti. Olayın bir bombadan kaynaklandığını ikinci patlamayla anladıklarını ifade eden Tanış sözlerine şöyle devam etti: “Daha sonra ikinci bir patlama oldu. Bu patlama sonrası bağrışlar duydum. İnsanların yüzündeki korkuyu ve bazı yaralıları görünce bomba olduğunu anladım. Patlamanın hemen öncesinde çok güzel bir ortam vardı. Hala inanamıyorum.”

Gazeteci adayı Tanış, olayın şokunu atlattıktan sonra kamerasıyla hemen olay yerine doğru ilerlediğini ve çekim yaptığını söyledi. Patlama bölgesine yaklaştıkça daha ağır yaralı insanlarla karşılaştığını ifade eden Tanış, polislerin de bir an için olayın şaşkınlığını yaşadığını, bir süre sonra ise daha organize hareket ederek insanları 3. bomba tehlikesine karşı uyardıklarını ve çevreyi boşalttıklarını dile getirdi.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/fMGwG50IxvY” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.