Orta Afrika’da durum sakin: Türk okulları koruma altına alındı

Orta Afrika’da durum sakin: Türk okulları koruma altına alındı

İsyancıların başkent Bangui’nin kontrolünü ele geçirdiği Orta Afrika Cumhuriyeti’nde durumun sakin olduğu öğrenildi. Bu ülkedeki Türk okulları ise Türkiye’nin Kinşasa Büyükelçisi Bekir Uysal’ın girişimleri sonucu Orta Afrika Çokuluslu Gücü (FOMAC) tarafından koruma altına alındı.


Cihan Haber Ajansı’nın ulaştığı bu ülkedeki bir Türk vatandaşından elde edilen bilgilere göre, isyancıların Bangui’nin kontrolünü sağlamasından sonra şehirde yağmalamalar yaşandı. Ancak şehirdeki durumun şimdilik nispeten sakin olduğu öğrenildi.


Bu arada şehirdeki Türk okulları, Türkiye’nin Kinşasa Büyükelçisi Bekir Uysal’ın girişimleri sonucu Orta Afrika Çokuluslu Gücü (FOMAC) tarafından koruma altına alındı. Türk okullarının korumasının Çad askerleri üstlendi.


Orta Afrika’da 8’i çocuk, 7’si kadın toplam 37 Türk vatandaşı bulunuyor. Ülkede 2004’ten bu yana ve tamamı başkentte olmak üzere 4 Türk okulu faaliyet gösteriyor.


Orta Afrika Cumhuriyeti’nde isyancılar bugün başkent Bangui’nin kontrolünü ele geçirdi. Hükümet, Devlet Başkanı Francois Bozize’nin komşu Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne kaçtığını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.