Okul baskınında ölenler için Obama konuştu, küçük çocuk ise Kur’an okudu

Okul baskınında ölenler için Obama konuştu, küçük çocuk ise Kur’an okudu

Başkan Barack Obama, pazar günü okul baskının yaşandığı Connecticut eyaletinin Newtown kazasını ziyaret etti. Toplam 28 kişinin hayatını kaybettiği kanlı baskın için Başkan Obama, ‘‘Çocuklarımızı korumak için ülke olarak üzerimize düşeni yeterince yapmıyoruz’’ dedi. Obama’nın konuşmasından önce ise Kur’an okundu.

‘‘Elbette daha fazlasını yapabiliriz’’ diyen Başkan Obama, dört yıllık başkanlık döneminde dört defa böyle büyük trajedilerin yaşandığına işaret etti. Amerika’da hergün insanların öldürüldüğünü belirten Obama, ‘‘Buna daha fazla izin veremeyiz’’ diyerek muhtemel silah edinme ve taşıma kanunlarında yapılabilecek düzenlemelere yeşil ışık yaktı.

Cuma günü Newtown kazasında Sandy Hook İlkokulu’na 20 yaşındaki Adam Lanza, düzenlediği silahlı saldırıda 20’si 6 ila 7 yaşlarında olan 12’si kız 8’i erkek çocuk ile 6 yetişkini öldürmüştü. Adam, okul baskınını yapmadan önce de beraber yaşadığı annesini öldürmüştü. Saldırgan Amerik tarihinin ikinci en kanlı okul baskınından sonra intihar etmişti. Olaydan iki gün sonra yapılan çalışmaları yakından inceleyip katliamda yakınlarını ve çocuklarını kaybedenlere başsılığı dilemek amacıyal Newtown’a gelen Obama, acılı aileleri teselli etmeye çalıştı.

Silahlı baskında ölenleri ve yakınları için Amerikan ulusundan dua isteyen Obama, ‘‘Biliyorum, hiçbir söz çetiğiniz acıyı tarif etmeye yetmez ya da hiçbiri yaranızı iyleştiremez’’ dedi. Obama, ‘‘Ancak şunu bilmenizi istiyorum ki, yalnız değilsiniz,hepimiz bu acılı gününüzde yanınızdayız’’ diye konuştu.

Amerikan ailelerine seslenen Obama, ‘‘Ebeveynler olarak bizlerin öncelikli görevi iyi birer anne ve baba olmak. Bu işimizi doğru yapamazsak hiçbir işimizi doğru yapmış olamayız’’ dedi.

OBAMA KONUŞMASINDAN ÖNCE KUR’AN OKUNDU

Katliamda yaşamını yitirenler için düzenlene dua merasiminde üç semavi dinin temsilcileri de katıldı. Obama’nın konuşmasından önce Newtown’da bulunan Al Hedaya İslam Merkezi adına kürseye gelen küçük çocuğun okuduğu Kur’an’dan sonra Jason Graves’de İngilizce mealini okudu. Graves, Müslümanların yaşınalan acıyı derinden paylaştığını söyledi. Katliamda ölenlere ve yakınlarına dua ettiklerini belirten Graves, ‘‘Allah’dan ölenler için cennetinden geride kalan aileleri için de sabır diliyoruz’’ dedi.


James Graves, duasına şöyle sürdürdü; ‘‘Bu dayanılmaz acı karşısında Yaradan’a (Creator) sığınarak teselli buluyoruz. Bu inançla anne, baba, kardeş, kız kardeş, oğul ve kız çocukları ile tüm ulus olarak Yaradan’a sığınıyor şifa ve umut tazeleyip birlik oluyoruz.’’

ADAM LANZA OKULA CEPHANE İLE GİTMİŞ

Polisin verdiği bilgilere göre katliamı yapan Adam Lanza’nın üzerinden cephanelik çıktı. Polis, Lanza’nın okuldaki tüm öğrenci ve çalışanları öldürmeye yetecek kadar mermi ile baskını düzenlediğini söyledi.

Adam Lanza, iki sınıfta düzenlediği vahşete yanında bulunan AR 15 otomatik silahı ile iki tabancısına yüksek kapasiteli 30 civarında şarjör getirdiği belirtildi. Polis, katliamda hayatını kaybeden bazı çocukların cesetlerinin de ailelerine teslim edildiğini söyledi.

{mp4}3813{/mp4}

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.