Ohio’da kaçırılan genç kızlar ailelerine kavuştu

Ohio’da kaçırılan genç kızlar ailelerine kavuştu


Genç birer kızken kayıplara karışan üç kişi, kaybolmalarının üzerinden on yıla yakın zaman geçtikten sonra Cleveland’da bir evde canlı bulundu. Polis evin sahibini ve iki erkek kardeşini tutukladı. Uzun zamandır kayıp olan genç kadınlar hastaneye kaldırılmalarının ardından bugün aileleriyle bir araya geldi. Kavuşma, göz yaşlarıyla yaşanırken, akıllarda pek çok soru işareti vardı.


Polis güçleri pazartesi günü geç saatlarde aldıkları bir telefonla alarma geçti. On yıla yakın zaman önce kaybolan Amanda Berry, komşusunun yardımıyla kurtulduğu evden çıkar çıkmaz polise telefon etti.


Polis tarafından basına verilen 911 telefon kaydında Amanda Berry görevliye, “Yardım edin! Ben Amanda Berry. 10 yıl önce kaçırıldım ve 10 yıldır kayıbım. Şu anda kurtuldum.” dedi.


Aldıkları telefonla hemen harekete geçen polis, Amanda Berry’nin bulunduğu eve baskın düzenledi. Baskında 2004 yılında kaybolan  Gina DeJesus ve 2002 yılında henüz 20 yaşındayken kaybolan Michell Knight’a ulaştı. Polis baskın sırasında 6 yaşında bir kız çocuğuna da ulaştı. Çocuğun Berry’nin kızı olduğu düşünülüyor.


Polisin bundan önce iki kez daha 2207 Seymour Avenue’deki eve gittiği raporlarda ortaya çıktı. Birincisinde evin sahibi Ariel Castro, sokaklarındaki bir kavgayı arayarak polise haber vermişti. İkinci kez ise polis, Castro’nun evine giderek kendisiyle okul servisinde unuttuğu çocukla ilgili bir konuşma yapmıştı. Ancak iki seferde de evde bulunan kadınlarla ilgili bir bulguya ulaşılamadı.


Berry 17. yaşgününe bir gün kala, çalıştığı fast-food restorantından çıkarken görülmüştü. Şu anda 23 yaşında olan DeJesus ise en son okuldan eve dönerken görülmüştü.


3 kayıp da sağlık taramasından geçmek üzeri MetroHealth Medical Center’a götürüldü. Burada aileleriyle ve arkadaşlarıyla kavuşan genç kadınlar salı günü bırakıldı.

Kayıp kadınların bulunduğu evin sahibi 52 yaşındaki okul servisi şoförü Ariel Castro, 54 yaşındaki kardeşi Pedro Castro ve 50 yaşındaki Onil Castro tutuklandı.

Cleveland Polis Şefi Ed Tomba basın toplantısında, “Bu olayların sorumlusu olan kişileri yakaladığımızı düşünüyoruz.” dedi.


Kayıp gençlerin en son görüldükleri yere çok yakında olan ev detaylı araştırma için kapatılırken, polis kadınların kayboldukları zaman zarfı içerisinde burada tutulduklarını düşündüğünü belirtti.


FBI Özel Ajanı Steve Anthony olayla ilgili, “Kabus sona erdi. Bu genç kadınlar bize hayatta kalma mücadelesinin ve çabanın en iyi örneğini verdi.” diye konuştu.


Olayların açıklığa kavuşturulmasının ancak üç genç kadınla yapılacak detaylı bir konuşmadan sonra mümkün olacağını söyleyen polis, şu anda en önem verdikleri detayın mağdurların fiziki ve ruhi sağlıkları olduğunu belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.